Johan Kristoffersson, tiimipealik Nico Rosberg ja Molly Taylor.

Foto: Twitter.com/ExtremeELive
Auto-Moto uudised
20. detsember 2021, 19:12

Extreme E elektriautode sarja võitis Rosberg, Hamilton jäi taas napilt tiitlist ilma

Extreme E elektriautode sarja esimese hooaja võitis meeskondlikus arvestuses Rosberg X Racing, kes edestas napilt Lewis Hamiltoni loodud X44 meeskonda.

Extreme E on rahvusvahelise autoliidu (FIA) egiidi all toimuv võidusõidusari, kus kasutatakse elektrimootoriga maastureid. Avahooajal pidid etapid toimuma Saudi Araabia kõrbes, Gröönimaa jääväljadel, Nepaali mägedes, Brasiilia Amazonase vihmametsades ning Argentinas Ushuaias, mis on maailma lõunapoolseim linn. Suurejoonelistele plaanidele tõmbas kriipsu peale koroonaviirus, sest kolm viimast etappi asendati Senegali, Itaalia ja Suurbritannia võistlustega.

Etappidel oli stardis üheksa tiimi, kes kõik panid rajale ühe masina. Autos olid sealjuures üks mees ja naine, kes kordamööda täitsid sõitja ja kaardilugeja rolli. Meistritiitel jagati väljas mudases Dorsetis, kus valitsev rallikrossi maailmameister Johan Kristoffersson ja naisrallisõitja Molly Taylor (Rosberg X Racing) ületasid finišijoone neljandana. Kuid hooajal teenisid nad 133 silma, millest piisas üldarvestuse võiduks.

Suurbritannia etapi võitsid Sebastien Loeb ja Cristina Gutierrez (X44), kokkuvõttes teenisid nad 121 punkti. Kolmanda koha noppisid nii etapil kui üldarvestuses rallikrossiäss Timmy Hansen ja Catie Munnings (JXBE).  Tuntumates nimedest oli vanameister Carlos Sainz koos Laia Sanziga viies.

Meeskondade arvestuses teenisid Nico Rosbergi X Racing ning Lewis Hamilton X44 mõlemad 155 punkti, aga esimene teenis hooajal enam etapivõite ning sai tiitli. Kolmas oli Jenson Buttoni tiim JBXE.

Hamiltonile polnud kaotus eeldatavasti väga suur löök. Kui Button istus ühel etapil ise rooli ning Rosberg tegi võidu järel oma sõitjatega mudamaadlust, siis Hamiltoni tänavu etappe vaatama ei jõudnud.