Kristjan Kombe

Foto: kiekko-vantaa.fi
Jäähoki
20. detsember 2021, 22:24

VIDEO | Eesti koondislane viskas oma KHLi debüütmängus värava! Kristjan Kombe: „Suurepärane tunne.“ (3)

21aastane Eesti koondislane Kristjan Kombe viskas oma KHLi debüütmängus värava, kuid tema tööandja Helsingi Jokerit leppis kaotusega.

Kombe viis Jokerit 34. minutil juhtima, kui ta realiseeris Henri Ikoneni ja Tommi Kivisto eeltöö. „Suurepärane tunne,“ kirjeldas eestlane telekanalile Discovery+ antud intervjuus emotsioone. Kuid suurklubi CSKA viigistas vaid 14 sekundi pärast, mil sai käe valgeks Sergei Andronov. Viimasel veerandil pani Moskva sats oma paremuse maksma, kui kaks väravat viskas Sergei Plotnikov.

Kolmeaastaselt perega Soome kolinud Kombe lahkus sel kevadel pikaajalisest kasvatajaklubist HPK, mille ridades sai ta möödunud hooajal Soome kõrgliigas kirja 51 kohtumist, kus Kuressaares sündinud hokiässa arvele jäi kaks väravat.

Jokeritega sõlmis ta 2022. aasta lõpuni kestva lepingu – peamiselt saab Kombe mänguaega nende Soome esiliigas mängivad duublis Kiekko-Vanttaa, kus tal on 24 matšiga kirjas 1 tabamus ja 15 söödupunkti.

Helsingi klubil on aga vigastuskriis, sest matšist jäid eemale ründajad Brian O'Neill, Hannes Björninen, Julius Junttila, John Norman ja Henrik Haapala, kaitsjad Alex Grant ja Otto Leskinen ning väravavaht Anders Lindbäck. Nii pääses eestlane esmakordselt tiimi ning jääle KHLis ja kasutas võimaluse vägevalt ära.

„Mitmed puudujad ei vabanda kaotust, sest ka vastasel oli mängijaid puudu. Mind ärritab, et meil on raskusi väravate löömisega,“ rääkis Jokerite peatreener Lauri Marjamäki. Kolmanda kaotuse järjest teeninud Soome parim klubi hoiab KHLi läänedivisjonis 54 punktiga neljandat kohta, 51 silmaga on nende seljataga teise eestlase Robert Rooba leivaisa Tšerepovetsi Severstal.

Tabeliseis.

Foto: En.khl.ru / Ekraanitõmmis