Lähipäevadel NHLis litrit jääle ei visata.

Foto: Reuters / Scanpix
Jäähoki
21. detsember 2021, 12:40

KOROONA MÖLLAB: NHLis peatati kõik mängud, Euroliigas jääb ära Žalgirise matš (4)

Maailma parima hokiliiga NHL teatas, et peatab alates kolmapäevast hooaja.

Algselt pidi graafikus väike paus tulema kaks päeva hiljem, aga mitmeid klubisid on tabanud koroonakriis. Nii suletakse kuni laupäevani kõigi meeskondade rajatised, millega loodetakse puhangule piir panna. Esialgse plaani põhjal jätkuvad mängud alates 27. detsembrist.

Lisaks karmistas liiga reegleid – nüüd testitakse mängijaid iga päev (varem iga kolme päeva tagant), atleedid peavad järgima karme sotsiaalse distantseerumise meetmeid ning samuti lisandusid piirangud, kuhu nad tohivad minna, kui nad pole kodus, hotellis või väljakul.

Esmaspäevase seisuga oli 15% sportlastest viirusprotokollis ehk kas ise nakatunud või lähikontaktsed. 11 meeskonda olid oma tegevuse peatanud ning kõigil satsid keelati USA ja Kanada vaheline reisimine. Sealjuures on liigas vaid üks vaktsineerimata mängija  – Detroit Red Wingsi ründaja Tyler Bertuzzi.

Nii peab NHL kalendris leidma uue aja 49 mängule. Kuna ajakava muutmine on liigale materiaalne kahju, siis on see piisav klausel, miks nad saavad ja tohivad keelata mängijatel osaleda Pekingi olümpial. Carolina Hurricanesi ründaja Teuvo Teräväinen ütles põhjanaabrite meediale, et tegelikult on otsus juba tehtud ning ookeani taga leiba teenivad hokiässad olümpiale ei pääse. Ametlik teade peaks tulema selle nädala jooksul.

Koroonapuhang jõudis ka Euroliigasse, kui Milano Olimpia teatas teisipäeval, et nende klubis on kuus positiivset inimest ja nii lükatakse edasi nende kolmapäevane mäng Kaunase Žalgirisega. Ka korvpalliliigas NBA on juba matše edasi lükatud, kuid seal üritatakse hooaega jätkata G-liiga meestega.