Naiste absoluutarvestuse parimad.

Foto: Erakogu
Liigume
22. detsember 2021, 10:39

Eesti meistriteks jõutõstmises said Kristo Krõlov ja Karmen Kaljula (1)

„Oli huvitav ja vaatemänguline võistlus, kus oli nii suurepäraseid tulemusi kui ka valusaid kaotusi. Meestest võitis avatud klassi absoluutkategooria esmakordselt Kristo Krõlov, kes on viimasel ajal väga hea arengu teinud,“ võtab Eesti Jõutõsteliidu president Alexander Andrusenko kokku Elvas peetud meistrivõistlused. Naistest võitis absoluutarvestuses Karmen Kaljula.

Meeste parimale Krõlovile järgnesid Argo Erit ja Tarmo Pärna. Krõlov oli parim kuni 105-kiloste meeste kategoorias tulemusega 810 kilo (275+260+275). Selles kategoorias oli kõige rohkem osalejaid.

Väga huvitav vastasseis oli kuni 120-kiloste meeste kategoorias, kus tasavägiselt võitlesid Siim Salin ja Argo Erit. Mõlemad võistlesid spetsiaalse tugivarustuseta. Enne jõutõmmet oli Siim Salin 20 kiloga ees, kuid Argo Erit on väga tugev just jõutõmbes. Eelviimase jõutõmbekatse ajal sai Siim vigastuse ja pidi kahjuks kolmandast katsest loobuma, Argo fikseeris aga 340 kilo ja läks sellega juhtima. See oli väga emotsionaalne katse ja pealtvaatajad elasid kaasa.

Erit võitis tulemusega 780 kilo, Salini tulemuseks jäi 775 kilo. Üks väga tugev absoluutkategooria võidu pretendent Mihkel Raadik (-120 kg) ei saanud kahjuks kükis tulemust kirja, kuigi proovis uuendada endale kuuluvat Eesti rekordit. 381-kilone kang seekord siiski ei allunud.

Eesti meistriteks tulid veel Mirko Lepik (-59 kg), Sander Aan (-66 kg), Andres Oit (-74 kg), Kaarel Beljajev (-83 kg), Mihkel Ruut (-93 kg) ja Tarmo Pärna (+120 kg). Absoluutarvestuses olid parimad Ruut (juuniorid), Mikk Lehtoja (noored), Pärna (40-49-aastased), Peep Päll (50-59-aastased) ja Heino Maiste (70-aastased ja vanemad).

Naiste absoluudi parimale Kaljulale järgnesid Gerlyn Mäepea ja Eliise Mikomägi. Kaljula võitis kuni 69-kiloste naiste seas tulemusega 495 kilo (180+140+175), Mäepea kuni 57-kiloste naiste seas tulemusega 417,5 kilo ja Mikomägi kuni 76-kiloste naiste seas tulemusega 482,5 kilo.
„Eraldi väärib mainimist Eliise Mikomäe mitteametlik maailmarekord jõutõmbes: 75-kilone noor neiu tõmbas maast 205 kilo, ületades tema enda poolt kuu aega tagasi püstitatud maailmarekordi 5 kiloga,“ sõnas Andrusenko. Ametlikult rekordit ei registreerita, sest tegemist ei olnud rahvusvahelise võistlusega.

„200 kilo piiri ületas jõutõmbes ka noorteklassis võistlev Marelin Jüriado. Eesti naiste tase on viimasel ajal läinud ikka väga kõrgeks, isegi noorte seas!“ tunnustas Andrusenko.
Jüriado tuli meistriks kuni 84-kiloste naiste seas. Meistriteks said veel Amanda Margaret Treier (-52 kg), Liisa Peri (-63 kg) ja Elize Romanova (+84 kg). Teistes absoluutkategooriates võitsid Mikomägi (noored), Elisabeth Suits (juuniorid) ja Maarja Öpik (40-49-aastased).
Võistkondlikult olid parimad meeste arvestuses TÜ ASK (Krõlov, Ruut, Lehtoja, Tanel Saimre), naiste arvestuses Sparta (Kaljula, Mäepea, Peri), noorte arvestuses TÜ ASK (Mikomägi, Lehtoja, Lepik) ja juunioride arvestuses samuti TÜ ASK (Ruut, Saimre, Suits).

Sama võistluse raames peetud Tartumaa meistrivõistluste arvestuses olid oma kaalude meistrid Tanel Saimre (+105 kg) ja Elisabeth Suits (-69 kg) ka absoluudi parimad. Tartumaa meistriteks tulid veel meestest Sander Aan (-66 kg), Olt (-74 kg), Aleksander Saks (-93 kg) ja Robert Põldoja (-105 kg). Noormeeste ehk kuni 18-aastaste absoluudi parim oli Karl Martin Raid ja meesjuunioride ehk kuni 23-aastaste absoluudi parim Saimre. Naistest tulid Tartumaa meistriteks veel Johanna Aan (-57 kg), Romanova (+69 kg) ja Janeli Aan (absoluut, noored). Suits sai kulla ka naisjuunioride absoluutarvestuses.