Märt Rosenthal (palliga) pani viimasel veerandajal hullu ja vedas Tartu karikavõitjaks.

Korvpall
22. detsember 2021, 12:32

Andres Sõbra sõbralik soovitus karikafinaalis säranud Rosenthalile: ära kolm aastat joogiklaasi vaata ja mängid Euroopas (1)

Pühapäevane korvpalli karikavõistluste finaal, kus Tartu Ülikool Maks & Moorits alistas suure üllatusena BC Kalev/Cramo, pakub erinevatele kossuspetsidele jätkuvalt rohkelt mõtte- ja kõneainet. Mõistagi rääkisid sellest Betsafe LIVE värskes espisoodis ka Andres Sõber, Heino Enden ja saatejuht Kalev Kruus.

Liialdamata võib öelda, et Tartu võidu arhitektiks oli 22aastane tagamees Märt Rosenthal, kelle vedamisel tulid tartlased viimasel veerandil välja kümnepunktisest kaotusseisust ning võitsid mängu lõpuks 82 : 73. Rosenthal kogus 19 punkti (neist suurem osa tuli viimasel veerandil), 5 lauapalli ja 6 resultatiivset söötu. Rosenthali personaalküsimus võeti jutuks ka saates ning leiti, et koondise peatreener Jukka Toijala võiks vabalt mängitada tartlast rahvusesinduses mängujuhi koha peal, mis annaks Kristian Kullamäele number kahe kohal suurema võimaluse skoori teha.

„Tegemist on väga andeka korvpalluriga,“ kõneles Andres Sõber Rosenthalist lähemalt. „Mõned küljed on tal väga andekad: kaitses mängib hästi ja rünnakul oskab ka teha.

Aga ma soovitaks talle ka nagu mul endal on kogemus ja mida teil poisid (Sõber mõtles siinkohal Endenit ja Kruusi – toim) ei ole: kuus aastat ilma alkoholita olla. Kui see kutt ei paneks näiteks kolm aastat nina joogiklaasi sisse, siis ma ütlen: ta võiks Euroopas ka mängida – ta läheks tugevamaks, kiiremaks ja nii edasi. Kui tal hakkas [neljandal veerandajal] hästi minema, rahvas oli ka taga, siis ta oli nagu Tammiste või Sokk või midagi taolist.

Tema nõrkadest külgedest: ta pole eriti atleetlik poiss, pole kiire, ei hüppa kõrgele – aga sellega saab tööd teha ja see tuleb läbi selliste eneseohverduste. Vahel vaatan, et ta näeb selline mõmmi välja, püksid tõstab kurguauguni, sukkpüksid all – ja kui pole väga sportlik tüüp kas, siis tundub selline tummine rahvaliiga!“

Tõsi on see, et 2019. aasta mai alguses lõpetas Tartu Ülikooli tiim Rosenthaliga lepingu, põhjendades seda pressiteates sellega, et klubil ja mängijal on erinev nägemus „tippsportlaseks kasvamisel“. See oli diplomaatiline sõnastus, kuid näiteks Delfile teadaolevalt olid asjad toona sellised, et klubil sai Rosenthali ebaspordimehelikust käitumisest villand ning korduvad distsipliini rikkumised ei andnud enam võimalust koostöö jätkumiseks.

Järgmised kaks hooaega pallis Rosenthal Pärnu Sadamas, kuid tänavu suvel naasis Tartusse, kellega sõlmis kaheaastase lepingu.

Betsafe Live värske episood täispikkuses: