Rauno Sappinen uue koduklubi särgis.

Foto: Gliwice Piast
Jalgpall
22. detsember 2021, 13:33

AMETLIK! Rauno Sappinen siirdub mängima Poola kõrgliigasse

Nii mullu kui ka tänavu Eesti parimaks meesjalgpalluriks valitud Rauno Sappinen pühib Eestimaa tolmu õlgadelt ja siirdub mängima Gliwice Piasti, nagu Poola kõrgliigaklubi oma kodulehel kinnitas.

Piast tasus Sappineni senisele leivaisale FC Florale ka üleminekutasu, mida aga klubide kokkuleppel ei avalikustata. 25aastane Sappinen sõlmis Piastiga kolme ja poole aasta pikkuse kontrahti, kusjuures seda on võimalik veel ka aasta võrra pikendada.

„Olen õnnelik, et üleminek sai teoks ning ootan, et saan hooaja teisel poolel mängida,“ kommenteeris Sappinen ise Piasti kodulehel avaldatud uudise juures. „Minu esimesed muljed on väga positiivsed. Mulle meeldib staadion, see pole küll kõige suurem, kuid on ilus. Ma ei suuda ära oodata, millal kohtun uute meeskonnakaaslastega ja alustame ettevalmistust kevadringiks.“

Piasti president Grzegorz Bednarski lisas omalt poolt, et nende klubi polnud sugugi ainus, kes Sappineni enda ridadesse soovis, kuid otsustavaks sai nende konkreetne tegutsemine. „Ma loodan, et ta näitab ka Poola Ekstraklasas selliseid esitusi, nagu tegi Eestis,“ lisas Bednarski, vihjates sellele, et väravamasin Sappinen lõi tänavu koduses meistriliigas 30 mänguga 23 ning eurosarjades 12 mänguga 11 väravat.

19 vooru järel hoiab Piast Poola kõrgliigas 23 punktiga 12 kohta. Möödunud hooajal oli Gliwice sats kuues, hooaeg enne seda kolmas ning 2019. aasta kevadel pärjati nad riigi meistriks. Samas klubis mängis aastatel 2014–2015 ning 2017–18 ka Eesti jalgpalli elav legend Konstantin Vassiljev.