Aadu Luukase karika võitis Tartu Bigbank.

Foto: Gertrud Alatare / volley.ee
Võrkpall
22. detsember 2021, 20:50

Tartu tegi ka võrkpalli karikafinaalis Tallinnale säru!

Võrkpalli Eesti karikavõistluste finaalis alistas Tartu Bigbank kodusaalis 3 : 0 (25 : 20, 25 : 14, 25 : 23) mulluse võitja Tallinna Selveri.

Paremini sai mängus minema kodumeeskond Bigbank, kes pääses juhtima 13 : 10. Selver jõudis korduvalt punkti kaugusele, ent geimi lõpus läks Tartu Albert Hurda rünnakust juhtima juba 19 : 15. Selveri peatreener Andres Toobal kasutas mõtlemisaega, aga seegi ei aidanud ning Tartu võitis Hurda rünnakute geimivõidu 25 : 20, vahendab võrkpalliliit.

Teine geim jätkus samas taktis ning 0 : 4 kaotusseisus tegi Selveri peatreener Toobal esimese vahetuse, kui tõi Orava asemel platsile Pierce Johnsoni. Kuid vahe püsis ning Mart Naabri blokipunkt andis Tartule 9 : 4 edu. Toobal vahetas suures kaotusseisus ka sidemängijat ja diagonaali, aga Tartu võitis teise geimi kindlalt 25 : 14.

Kolmandas geimis tuli Selveril algkoosseis tagasi platsile ja mäng muutus taas tasavägiseks. Denis Losnikovi ässa järel oli tablool 6 : 6 viigiseis, Timo Lõhmuse rünnak andis Selverile minimaalse edu ja Tallinna klubi 9 : 6 juhtimisel kasutasid tartlased mõtlemisaega.

6 : 11 kaotusseisul vahetas Taavet Leppik välja Hurda, Tartu jõudis viigini 12 : 12 ja edasi mindi kohtumise lõpuni punkt-punktis. 21 : 21 viigiseisul ründas edukalt Martti Juhkami ja Marx Aru ebaõnnestunud rünnaku järel pääses Bigbank ette 23 : 21. Selver võitles välja veel 23 : 23 viigiseisu, aga Selveri mängija serviviga andis esimese matšpalli Tartule ja tagasi mängu tulnud Hurt realiseeris selle.

Nii on tartlaste omanduses kaks Eesti pallimängude karikat, sest möödunud nädalal alistas korvpalli karikafinaalis Tartu Ülikool Maks&Moorits 82 : 73 Tallinna Kalev/Cramo.

Tartu Ülikooli spordihoones pidanuks kolmapäeval toimuma ka naiste Eesti karikavõistluste finaal Tartu Ülikool/Bigbanki ja Audentese SG/Noortegümnaasiumi vahel, kuid see lükati edasi, sest Tartu naiskonnas tuvastati 2 koroonapositiivset.