Silas Melson veetis oma senise karjääri parimad aastad Gonzaga ülikoolis, kus ta meeskond alistas poolfinaalis Maik-Kalevi Kotsari võistkonna ning jõudis NCAA finaali. Nüüd loodab ameeriklane Euroopas endast märgi maha jätta.

Foto: AFP / Scanpix ja Karin Jaanus / Õhtuleht
Korvpall
23. detsember 2021, 18:36

Kalev/Cramo tähtmängija Melson: kriitikutel on lihtne öelda, et meeskond mängib kiretult ja selle peaks laiali lööma

Mitmete tulevaste NBA tähtedega Gonzaga ülikoolis mänginud Silas Melson veetis seal oma parimad aastad ning aitas võistkonna ajaloos esmakordselt NCAA finaali. Tänavu Kalev/Cramos leiba teeniv ameeriklane meenutab Õhtulehele ilusaid hooaegu ülikoolis, keerulist aastat Kreekas ja Iisraelis ning eneseleidmist Soome liigas. Kui hooaja alguses laulsid asjatundjad Kalev/Cramo leegionäridele kiidulaulu, siis möödunud nädalal sai meeskond karikafinaali pähe Tartult ning satsi süüdistatakse kiretus ja tuimas mängus. Melson selle kriitikaga nõus pole.

„Ma ei tea, kust see jutt tuleb. Kui asjad ei lähe hästi ja kaotame kohtumisi, siis on lihtne kõrvalt näpuga näidata: nad mängivad kiretult. Lihtne on öelda, et pool meeskond peaks välja vahetama. Mängijana saan rääkida enda eest – mu kirg pole kuhugi kadunud ja tahan võita. Usun, et kõik tiimis tunnevad sama moodi. Samas saan sellest jutust aru, sest fännidel ja vaatajatel võib selline tunne tekkida. See on osa spordist. Kui võidad, siis kõik kiidavad, kui mitte, siis ollakse kriitilised,“ räägib Kalev/Cramo tagamängija Silas Melson.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99