Ferran Torres.

Foto: PA/Scanpix
Jalgpall
23. detsember 2021, 21:43

Majanduslikes raskustes Barcelona ostab hiigelsumma eest Manchester City ründaja

FC Barcelona jalgpalliklubi ostab Manchester Citylt 55 miljoni euro eest Hispaania koondise ründaja Ferran Torrese.

Selleks, et Inglismaa meistrimeeskonnale selline summa tasuda, on suurtes võlgades olev Kataloonia klubi võtnud pangast laenu, kirjutab BBC.

Kuid selleks, et mitte rikkuda UEFA finantsilise ausa mängu reegleid (Financial Fair Play ehk FFP), tuleb neil enne Torrese koosseisu lisamist mõned mängijad maha müüa.

Barcelona, kelle võlad ulatuvad 1,35 miljardi euroni, on lubanud 21aastasele Torresele kohta algkoosseisus. Temas nähakse meeskonna tulevast staari 19aastase Ansu Fati kõrval.

Väidetavalt soovis hispaanlane just sel põhjusel Cityst lahkuda. Kui hooaja esimeses kuues matšis kuulus ründemängija tiimi algkoosseisu, siis pärast oktoobris saadud jalavigastust pole ta enam platsile pääsenud.

Kui Citys pidi Torres mänguaja pärast võitlema selliste staaride nagu Raheem Sterlingu, Bernardo Silva, Riyad Mahrezi ja Gabriel Jesusiga, siis Barcelonas niivõrd tugev konkurents ei ole. Mäletatavasti lahkusid suve lõpus Hispaania klubist Lionel Messi ja Antoine Griezmann, hiljuti jäi meeskond ilma ka Sergio Agüerost, kes lõpetas südameprobleemide tõttu karjääri.

Samas tuleb Torresel Barcelonaga liitumise korral vahetada meistrite liiga mitte nii ahvatleva Euroopa liiga vastu. Ilmselt rohkem kui üheks hooajaks, sest hetkel on Xavi juhendatav meeskond Hispaania meistriliigas seitsmendal kohal.