Kelly Sildaru.

Foto: AP/Scanpix
Talisport
25. detsember 2021, 17:33

HÄSTI! Kelly Sildaru teenis X-mängudele teisegi kutse

Ekstreemsportlaste oma olümpiamängudeks kutsutavad X-mängud peetakse juba vähem kui kuu aja pärast ehk 21.–23. jaanuarini USAs Aspenis. Viiel korral X-mängudel triumfeerinud Kelly Sildaru pääseb seekord võistlema kahel alal.

X-mängudele pääsevad vaid parimatest parimad ehk igale alale pälvivad koha vaid kaheksa sportlast. Kes jõuab X-mängudel esikolmikusse, või arvestada sellega, et kutse on olemas ka järgmiseks aastaks, ülejäänud pääsmed jagatakse välja varasemate aastate tulemuste ja tänavuse hooaja põhjal.

Kuna Kelly Sildaru mullustel X-mängudel Big Air soojendusel kukkus ja võistelda ei saanudki, siis sedapuhku talle otsepääsmeid ei jagunud. Aga et Sildaru kuulub siiski vigursuusatamises absoluutsesse maailma tippu, siis kutseteta ta ei jäänud: kui juba varem oli tal olemas koht rennisõidus, siis nüüd on kindel, et eestlanna pääseb peale ka pargisõidus, milles ta võitis tänavu Stubai MK-etapi.

Rennisõidus on Sildaru konkurentideks Zoe Atkin (Suurbritannia), Hanna Faulhaber (USA), Eileen Gu (Hiina), Rachael Karker (Kanada), Fengui Li (Hiina), Cassie Sharpe (Kanada) ja Brita Sigourney (USA); pargisõidus aga Gu, Mathilde Gremaud (Šveits), Sarah Höfflin (Šveits), Tess Ledeux (Prantsusmaa), Megan Oldham (Kanada), Giulia Tanno (Šveits) ja Maggie Voisin (USA).

Big Airi hüpetele Sildaru seekord kutset ei teeninud.