Elfyn Evans.

Foto: Mari Luud
WRC
26. detsember 2021, 12:11

Evans: võin olla vanim ja kogenuim, aga Toyotas see ei loe

Kahel eelmisel autoralli MM-hooajal Sebastien Ogier'le kõva tiitlilahingu andnud, kuid lõpuks hõbedaga leppima pidanud Elfyn Evans pakub, et uus hooaeg tuleb ses osas äärmiselt lahtine.

Esiteks ei osale kaheksakordne maailmameister Ogier enam kõikidel rallidel, teiseks algab WRC-sarjas hübriidautode ajastu. „Arvan, et järgmise aasta tiitlilahing tuleb väga lahtine. Meistrivõistlustel on mitu väga kiiret sõitjat ning seoses hübriidtehnoloogiaga on väga palju teadmatust,“ sõnas waleslane väljaandele Autosport. „Parima auto arendamine võib osutuda väga keeruliseks. Näis, mida uus aasta toob.“

Ogier taandumine teeb 32aastasest Evansist Toyota meeskonna vanima ja kõige kogenuma piloodi, sest tema meeskonnakaaslased on 21aastane Kalle Rovanperä ja 28aastane Takamoto Katsuta.

„Võin olla vanim ja ilmselt kõige kogenum, aga teame, et Toyota tiimi struktuur on väga võrdne. Ühtki sõitjat ei kohelda eriliselt, mis on minu arvates parim viis. Saame kõik väga hästi läbi. Hea on seegi, et Seb on jätkuvalt asjaga seotud ja saame asja arutada nagu sel aastal,“ lisas Evans.

Rallihooaeg algab nelja nädala pärast Monte Carlos.