Keiso Pedriks.

Foto: Tiina Kõrtsini
Kergejõustik
26. detsember 2021, 15:31

VINGE: Keiso Pedriks sprintis Pärnus Eesti rekordi. „Esimene jooks on alati ligadi-logadi!“ (1)

Tõkkesprinter Keiso Pedriks alustas sisehooaega vingelt, püstitades täna Pärnu kergejõustikuhallis toimuval Karel Leetsari mälestusvõistlusel 60 meetri tõkkejooksus Eesti rekordi ajaga 7,66.

Pedriksi vinge sooloetteasteni kehtis tippmark 7,74, mille oli tänavu 7. veebruaril Tallinnas jooksnud Karl Erik Nazarov. „Arvan, et minu tänast tulemust ei oodanud paljud, aga meie Andreiga (treener Nazarov - D.T.) olime sündmustega kursis,“ rääkis isiklikku rekordit kümnendikuga parandanud Pedriks ja lisas, et on trennis isegi kiiremalt liikunud.

Ühtlasi täitis tõkkesprinter märtsis Belgradis toimuva sise-MMi normi (7,72). „Esimene jooks on alati ligadi-logadi,“ ütles ta. „Tehniliselt polnud sooritus kõige parem, aga kiirus on praegu hea, selle pealt rekord tuligi.“

Pikemat lugu Pedriksist loe homsest Õhtulehest.

Nazarov osales täna Pärnus tõketeta 60 meetri jooksus. Tema Eesti rekord on 6,62, tänase finaali võitis ta ajaga 6,78. Teine oli Ats Kivimets 6,86ga, kolmas Lukas Lessel 6,94ga ja neljandaks jäi üllatuslikult Henri Sai, kelle isiklik rekord on 6,66, kuid täna piirdus ta 7,10ga.

Eeljooksus mõõtis stopper Nazarovi ajaks 6,87, Sai lidus seal 6,95.

Naiste 60 m finaali võitis Karoli Käärt võistluste rekordit tähistava 7,59ga.