Joakim Maehle mängis samal äärel, kus Christian Eriksen kokku varises ja nii jõudis ta esimesena appi.

Foto: Martin Meissner / AP / Scanpix
Jalgpall
27. detsember 2021, 17:14

Esimesena Erikseni juurde jõudnud Taani koondislane meenutas ärevaid minuteid: „Kui kuulsin, et ta ei hinga, läks mul silme eest mustaks."

Kui Taani koondislane Christian Eriksen suvisel EMil jala pealt kokku varises, jõudis esimesena tema juurde Joakim Maehle. Peagi ilmuvas dokumentaalfilmis meenutas Atalanta jalgpallur ärevaid sündmuseid.

Maehle oli EMil üks Taani koondise säravamaid tähti ja aitas omad kahe värava toel lausa poolfinaali. Vaatamata edule jääb Taanit saatma Erikseniga juhtunu, mis raputas nii koondist, riiki kui tegelikult kogu maailma. Eriksen varises kokku juba avamängus Soome vastu.

Taani koondisest ilmub peagi dokumentaalfilm „Rahvuskoondise kulisside taga”, kus Maehle neid minuteid detailselt kirjeldas. Ta tunnistas, et need mõjusid lausa tundidena. Esmapilgul arvas 24aastane vasakkaitsja, et Eriksen lihtsalt komistas, aga sai koheselt aru, et asi on palju hullem.

„Tema pilk oli täiesti tühi. Sain aru, et me vajame kohe abi. Ma polnud sellises seisus varem olnud, aga olin esmaabikursused läbinud ja pistsin talle näpud suhu, et ta keelt alla ei neelaks,” kirjeldas Maehle emotsionaalses intervjuus.

Abi saabuski väga kiirelt. Taani mängijad tekitasid Erikseni ümber inimmüüri ja piltidelt on näha, kuidas Maehle peidab oma näo käte taha. „Kui Skjoldager (Taani koondise füsioterapeut Morten Skjoldager – R. V.) ütles, et ta ei hinga ... mul läks silme eest mustaks,” tunnistas ta. Lõpuks toodi Eriksen ikkagi elavate sekka tagasi ja Maehle avaldas, mida Eriksen esimese asjana ütles.

„Kui Christian üles ärkas, siis ütles ta midagi säärast nagu „Mis, kurat, siin juhtus?”. Tundsin end väga kergendatult, sest ma olin selle kontrasti tunnistajaks – ma nägin teda siis, kui ta ei hinganud ja ka jälle siis, kui ta üles ärkas.“

Eriksen pole pärast seda päeva enam jalgpalli mänginud. Hiljuti lõpetas ta Milano Interiga lepingu ja otsib endale uut koduklubi.