Siim-Sander Vene tõmbab taas selga Varese särgi.

Foto: SIPA / Scanpix
Korvpall
4. jaanuar 2022, 19:23

Siim-Sander Vene liitus klubiga, kus ees ootab Kalev/Cramo eelmise hooaja täht Marcus Keene (1)

Eesti korvpallikoondise kapten Siim-Sander Vene liitus Itaalia meistriliiga klubiga Varese.

Varese hooaja algus pole kuigi hea, sest meeskond on tosinast mängust võitnud vaid kolm ning sats jagab sellega Itaalia kõrgliigas viimast kohta. Möödunud aasta lõpus lahkusid meeskonnast Nigeeria passiga tsenter John Egbunu ja ameeriklasest tagamängija Trey Kell. 

Juba aasta lõpus sahistas Itaalia meedia, et Eesti koondise kapteni Siim-Sander Vene liitub tiimiga, kuid diil sai ametlikuks täna. „Eks Itaalias ringleb igasuguseid jutte, aga praegu olen kodus ja koroonas,“ rääkis Vene Õhtulehele detsembri lõpus.

Vene mängis Vareses esimest korda 2018. aastal, kui ta arvele jäi 17 mängus keskmiselt ligi 8 punkti ja üle 3 lauapalli. Seejärel kandis eestlane Hispaania klubide Manresa, Fuenlabrada ja Gran Canaria vormi, ent hooajal 2019.-20. naasis ta taas Varesse, kus paugutas keskmiselt juba üle 10 silma. Tänavust hooaega alustas ta Prantsusmaa klubis Limoges, millega sõlmis kahe kuu pikkuse kontrahti, mis päädis novembri keskel.

Sealjuures mängib tänavu Vareses möödunud hooajal Kalev/Cramot vedanud Marcus Keene, kes alustas korvpalliaastat Sloveenia klubis Ljubljana Olimpija, aga liikus sealt novembri keskel Itaaliasse.