Andreas Vaher.

Foto: SPAL
Jalgpall
28. detsember 2021, 13:52

„KOLMAS POOLAEG“ | Eesti jalgpalli tulevikulootus ja tema vutiajakirjanikust isa karmist konkurentsist Itaalias: „Rasketel hetkedel oleme rääkinud ka tagasitulemisest.“ (2)

„Kolmas poolaeg“ lubas end jõulude eel minipuhkusele, aga on nüüd tagasi. Sel korral pöörame pilgu noorte jalgpallile – saates käisid külas Itaalias SPALis palliv 17aastane Andreas Vaher koos pikki aastaid vutiajakirjanikuna töötanud isa Andres Vaheriga.

Andreas mängib igapäevaselt SPALi U18 meeskonnas ning on Itaalias oma vanuseklassi liider. Ta on suvel Euroopa meistriks kroonitud jalgpalliriigis veetnud kümme kuud ja praegu paistab kõik väga hästi, aga mõistagi on sel teel olnud ka raskemaid hetki. Nendest Andreas ja Andres ilma valehäbita räägivadki.

Samuti sai vastuse küsimus, miks ei talitanud Vaherid jalgpalliringkondades legendaarseks saanud Aivar Pohlaku lause "Samas on näiteks noormängijate Itaalia-suunaline liikumine murettekitav, sest see, mis sobib enam kui 60miljonilise kuumaverelise ja kirgliku itaallase jaoks, ei sobi juba elementaarse loogika järele 1,2miljonilisele põhjamaa rahvale“ järgi.

Head kuulamist!