Janar Talts ja Andres Sõber.

Foto: Stanislav Moškov ja Erki Pärnaku
Korvpall
1. jaanuar 2022, 11:46

Miks on Eesti korvpalliasjatundjad klubide ja koondise osas nii kriitilised? „Kui läheb hästi, siis saad korra kiita, ülejäänud aja tuleb solki.“

Kuigi Eesti rahvusmeeskond kindlustas pääsme Euroopa meistrivõistlustele, Kalev/Cramo möllas eurosarjas ning korvpalli seis näib olevat väga hea, siis alast rääkivad asjatundjad saavutusi liialt ei hinda ja pigem pannakse kõigile järjepidevalt puid alla. Õhtuleht uuris Delfi saates „Pihtas Põhjas“ rääkivalt Janar Taltsilt ning Betsafes juttu ajavalt Andres Sõbralt, miks on Eestis korvpallinarratiivid nii negatiivsed.

„Ma olen nii harjunud sellega, et nagunii pannakse puid alla. Isegi kui võidad, siis see pole midagi, sest edu võetakse loogilisena. Ma arvan, et peamine on see, et üldse räägitakse, isegi kui seda tehakse virisemise vormis. Eks see on veidi sado-maso tunne, aga sedagi peab oskama nautida. Tartu puhul oli karikavõidu rõõm seda magusam. Kui sind tambitakse mutta ja tuled s**ast välja, siis on rõõm seda suurem,“ tunnistab igapäevaselt Tartu Ülikool Maks & Mooritsa kossusatsi vedav ning iga kahe nädala tagant Delfi saates „Pihtas Põhjas“ korvpalliasju arutav Janar Talts.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99