Eesti laskesuusatamise föderatsiooni president Assar Jõepera (keskel) andis eile Otepääl Rene Zahknale välja teenitud Eesti meistrivõistluste kuldmedali. Paremal ootab järge hõbedamees Raido Ränkel.

Foto: Aldo Luud
Talisport
29. detsember 2021, 15:34

INTERVJUU | Laskesuusaliidu president Eesti meistrivõistluste nukrast olukorrast: peatreener on nii otsustanud, usaldame teda

Ajal, mil laskesuusatamine vaimustab Eestis kümneid, kui mitte sadu tuhandeid inimesi, on koduste meistrivõistluste kurb tõde see, et naiste konkurentsis jääb pronksmedal kandikule vedelema. Seda lihtsalt pole kellelegi anda. Õhtuleht uuris alaliidu presidendilt Assar Jõeperalt, mida ta arvab nii tollest olukorrast kui ka senisest MK-hooajast ja uute treenerite tööst.

Tänaseid ja eilseid Eesti meistrivõistluste protokolle vaadates avaneb nukker pilt: sisuliselt kõik mehed saavad medali ja naiste pronkse polegi kellelegi anda, sest pool koondist on hoopis treeninglaagris. Mis te arvate sellest?
Käimas on olümpiahooaeg ja koondise prioriteedid on sellele suunatud. Kui koondise peatreener on otsustanud, et hetkel on oluline olla Austrias mäestikus treeninglaagris selleks, et olümpiamängudel ja järgmisel kahel MK-etapil hästi esineda, siis see tingib tänase situatsiooni. Me kõik sooviksime näha Eesti meistrivõistlustel kõiki sportlasi stardis, aga täna on olümpia tõttu selline seis.

Edasi lugemiseks: