PSG-LE TÜHJAD PIHUD: Kylian Mbappé võib uuel aastal ilma üleminekutasuta klubi vahetada. Ilmselt saab tema uueks leivaisaks Madridi Real.

Foto: Sipa / Scanpix
Jalgpall
29. detsember 2021, 14:54

Mbappé, Pogba, Modrić, Bale – terve plejaad superstaare võib uuel aastal üleminekutasuta klubi vahetada

2022. aasta on ukse ees ning jalgpallimaailmas peaks see kaasa tooma suuremat sorti klubivahetuste laine. Nimelt on Euroopa viies tippliigas koguni 539 mängijat, kelle leping praeguse leivaisaga saab suve alguses läbi ja see tähendab seda, et nad võivad hakata potentsiaalsete kosilastega juba õige pea läbi rääkima.

Nende enam kui pooletuhande vabaagendiks saava jalgpalluri seas on ka tõelisi superstaare ning toome mõned nimed siinkohal välja.

Kylian Mbappé. Pariisi Saint-Germaini ääreründaja on tagasi lükanud kuus (!) PSG pakkumist lepingu pikendamiseks. Ilmselt saab nüüd oma tahtmise Madridi Real, kes pakkus juba läinud suvel Mbappé eest Prantsusmaa klubile 237 miljonit eurot, kuid siis tehingust asja ei saanud. Nüüd võib aga minna nii, et Mbappé mängib hooaja lõpuni Pariisis ja lahkub suvel vilet lastes ja üleminekutasuta ikkagi Reali.

Paul Pogba. Mbappé koondisekaaslane pole Manchester Unitediga uue lepingu osas kokkuleppele jõudnud ning nii ootavat PSG ja poolkaitsja endine koduklubi Torino Juventus juba ukse taga, et uuel aastal Pogbat enda ridadesse meelitama hakata.

Luka Modrić. Juba 2012. aastal Madridi Reali siirdunud Modrićist on saanud Realis tõeline ikoon, kuid samas on selge see, et oma 36 eluaasta juures võib Real lasta tal sooja käepigistuse saatel minna. Võimalikest uutest kosilastest pole siiski veel palju teada.

Gareth Bale. Walesi talisman lõi Realiga käed aasta pärast Modrićit, kuid erinevalt horvaadist on Real soovinud teda juba mõnda aega maha parseldada. Paraku on klubi nõutud üleminekutasu ja Bale'i enda palgasoov sellised, et kui eelmise hooaja laen Tottenhami välja arvata, siis keegi Bale'i palkamisest erilises vaimustuses pole olnud. Nüüd enam üleminekutasus küsimust poleks, ent poolkaitsja enam kui 770 000 euro suurust nädalapalka ilmselt ikka keegi enda kanda võtta ei tahaks. Seega võib juhtuda ka nii, et mees lõpetab 32aastaselt karjääri sootuks ja asub hoopis täie rinnaga golfi mängima.

Hugo Lloris. Prantsusmaa koondise puurilukk on Tottenhami väravasuul seisnud juba kümme aastat, kuid nüüd saab leping läbi ning ei klubi ega mängija pole avaldanud, kas üheskoos plaanitakse veel mõnda aega edasi minna. Lloris sai hiljuti 35aastaseks ehk väravavahina võiks tippkonkurentsis tegutseda veel mõnda aega.

Antonio Rüdiger. Londoni Chelsea ja Saksamaa koondise keskkaitsja on oma 28 eluaastaga kindlasti nõutud sihtmärk ning nii Madridi Real kui ka Müncheni Bayern näeks teda rõõmuga enda ridades. Et Rüdiger pole Chelseaga lepingut pikendanud, siis on tõenäoline, et Londoni klubist ta suvel ka lahkub.

Frank Kessié. AC Milani väsimatu keskväljamees on juba klubile teada andnud, et soovib edasi liikuda. 25aastase palluri võimaliku peamise kosilasena on välja toodud Tottenhami klubi nimi.

Paolo Dybala. Torino Juventuse argentiinlasest mängujuht on olnud varem Manchester Unitedi ja Tottenhami radaril. Elu näitab, kas ta suvel ka ühte neist klubidest maandub.

Ousmane Dembélé. Kunagi imeliseks talendiks peetud Dembélé siirdus 2017. aastal FC Barcelonasse koguni 160 miljoni euro eest, kuid Prantsusmaa koondislast on saatnud Kataloonias hiius pidevad vigastused, nii et mängida on ta saanud seal õige napilt. Nüüd näib, et oma Barcelona seiklusele peab ta ka joone alla tõmbama.

Lorenzo Insigne. Itaalia koondise üks EM-kangelasi Insigne pole Napoli korduvaid pakkumisi lepingu pikendamiseks vastu võtnud ning ilmselt lahkub klubist. Kosilasi olevat kõikjalt Euroopast, aga ka Põhja-Ameerikast MLS-ist.

Alexandre Lacazette. 2017. aastal Londoni Arsenaliga liitunud Lacazette on Kahurimeeste eest tagunud 142 mänguga 53 väravat. See peaks olema korralik kapital küll, millega endale järgnevateks hooaegadeks rikas ja ilus tööandja leida.