Tuuli Tomingas.

Foto: Aldo Luud
Talisport
29. detsember 2021, 15:15

Teisipäeval hõbedale jäänud Tuuli Tomingas võttis sprindis Grete Gaimilt kindla revanši

Laskesuusatamise Eesti meistrivõistluste teisel päeval võisteldi Otepääl sprindis. Kui teisipäevasel lühendatud tavadistantsil suutis Grete Gaim suure üllatusena meie parimat laskesuusatajat Tuuli Tomingat edestada, siis sprindis võttis Tomingas revanši.

Sarnaselt tavadistantsile olid ka kolmapäeval stardis vaid Tomingas ja Gaim. Nii nagu teisipäeval, tegi Tomingas ka nüüd võrreldes Gaimiga kaks möödalasku rohkem (kolm vs üks), kuid finišis edestas ta oma ainsat konkurenti enam kui minutiga.

Meeste seas krooniti teist päeva järjest Eesti meistriks Rene Zahkna, kes eksis kahe tiiru peale ühel lasul. Üks märk jäi üles ka Raido Ränkelil, kuid sarnaselt teisipäevale pidi ta leppima teise kohaga, kaotades finišis Zahknale 21,1 sekundiga. Eesti meistrivõistluste pronks riputati kaela Marten Aolaiule (3; +2,59,5). Mehi oli stardis kokku seitse, neist kaks Lätist.

Mitmed meie tipud jäid Eesti meistrivõistlustest kõrvale, kuna treenivad hooaja järgmisi võistlusi silmas pidades praegu hoopis Kesk-Euroopas. Naiste konkurentsis osalema pidanud Susan Külm aga haigestus ning jäi seetõttu võistlustelt eemale.