Jaanus Rahumägi.

Foto: Teet Malsroos
Spordivaria
30. detsember 2021, 08:40

Tuntud ettevõtja ja Eesti parim hokimees pahandavad: see, et Kontaveitist ei saanud aasta naissportlast, on väga mannetu lugu (71)

Eile õhtul Tallinnas toimunud pidulikul galal selgusid aasta sporditähed. Nagu ikka, leidub vabariigis neid, kes pole tulemustega rahul. Seekord näiteks ettevõtja Jaanus Rahumägi ja Eesti parim hokimees Robert Rooba.

„See, et Kontaveitist ei saanud aasta naissportlast on väga mannetu lugu,“ kirjutas Rahumägi eile õhtul Twitteris. „Inimene lõhub rekordeid aasta läbi, iga nädal. Kogu maailm istub televiisorite ees ja elab kaasa aga „võidab“ vehkleja. Pisike provints ei tunne oma maailma kangelasi.“

Esimese eestlasena maailma tugevuselt teise hokiliigasse KHL pääsenud Rooba vastas Rahumägile, et on temaga 100 protsenti nõus. „Nii nagu ei osata Anetti edu perspektiivi panna, ei osata ka läbi aastate parimate meeskonnasportlaste läbilööki sellel „konkursil“ hinnata…“ kirjutas hokiäss, kes sai hääli vaid jäähokiliidult ja mõnelt ajakirjanikult (EOK kodulehel on vaid rahvahääletuse seitse paremat, seal teda pole, kuid see ei tähenda 0 häält) ega pääsenud ühegi osapoole koondtabelis esiviisikusse ning jäi seega kokkuvõttes punktita.

Mis aasta naissportlase valimist puudutab, siis Lehise võit Kontaveiti ees oli imenapp. Lõpuks jäigi kaht vägevat sportlast lahutama üksainus punkt: spordiajakirjanikud ja alaliidud valisid parimaks Lehise ja Kontaveit jäi teiseks, laiema avalikkuse silmis oli seis vastupidine.

Sealjuures oli rahva eelistus ilmselge: Kontaveit 9236 esikohta, Lehis 4909. Ajakirjanike seas sai Lehis 27 esikohta, Kontaveit 16. Alaliidud andsid Lehisele 43 esikohta, Kontaveitile 18.