Raido Ränkel.

Foto: Jarek Jõepera
Talisport
30. detsember 2021, 13:15

Ränkel tegi murdmaa Eesti meistrivõistlustel Himmale ära, Tomingas teenis pronksi (2)

Täna Otepääl toimunud murdmaasuusatamise Eesti meistrivõistlustel said kuldmedali kaela Keidy Kaasiku ja Raido Ränkel.

Kuivõrd tegemist oli FIS-kategooria võistlustega, oli stardis üksjagu külalisi Ukrainast ja Lätist ning isegi üks Tšiili mees. Naiste eraldistardist 5 km vabatehnikadistantsi võitis ukrainlanna Marina Antsibor ajaga 13.52,0. Keidy Kaasiku kaotas talle 8,6 ja tema kaksikõde Kaidy Kaasiku 9,1 sekundiga.

Eesti meistrivõistluste arvestuses saavutas kolmanda koha laskesuusataja Tuuli Tomingas, kes kaotas võitjale 13,3 sekundit ja oli üldarvestuses viies. Tema ette mahtus ka ukrainlanna Viktoria Olehh (+9,2).

Jätkuvalt on suurepärases vormis 41aastane Tatjana Mannima, kes sai 6. koha (+20,4) ning edestas hiljuti MK-debüüdi teinud Hanna-Brita Kaasikut (13. koht) 43,7 sekundiga. Laskesuusataja Grete Gaim oli 20. (+1.31,9). Tulemustega saab tutvuda siin.

Meeste konkurentsis jäi kaksikvõit koju. Kõige kiiremini läbis 10 km vabatehnikas endine murdmaa-, praegune laskesuusataja Raido Ränkel (aeg 23.25,8). Kusjuures Ränkel ja Tomingas võistlesid kolmandat päeva jutti, sest teisipäeval ja kolmapäeval toimusid Otepääl laskesuusatamise Eesti meistrivõistlused.

Olümpiale pürgiv Martin Himma kaotas Ränkelile 4,9 ning lätlane Indulis Bikse 13,5 sekundit. Eesti meistrivõistluste pronksmedali teenis Kaspar Päärson, kes oli kokkuvõttes 6. (+54,4).

Päärsoni ja Bikse vahele mahtusid veel Läti laskesuusataja Roberts Slotinš (+25,5) ning ukrainlane Dmitro Drahun (+44,2).

Tasub märkida, et Tour de Ski tõttu ei osalenud Marko Kilp, Kristjan Koll ja Alvar Johannes Alev, samuti polnud stardis Kaarel Kasper Kõrget, kes oli registreeritud. Tulemustega saab tutvuda siin.

Pekingit olümpiale sõitva koondise osas olid tänased võistlused tähtsusetud, ses osas mängivad lisaks MK-sarjale rolli 15. ja 16. jaanuaril toimuvad vabatehnikasprint ja eraldistardist klassikadistants.