Vaatamata raskustele rassis Erm olümpial vapralt lõpuni ja jooksis 1500 meetris lausa isikliku rekordi.

Foto: Karli Saul
Kergejõustik
31. detsember 2021, 13:07

Operatsioonist taastuv Erm: kõige parem aasta ei olnud, aga tuli hästi välja

Tokyo olümpiamängudel kümnevõistluses 11. kohal lõpetanud Johannes Erm pole pärast augustikuud oma peret näinud ja nii tuli ta jõuluperioodiks ja aastavahetuseks koju käima. Tagasi Ameerikasse lennates ei hakka ta kohe võistlushooajaga pihta, sest esialgu on vaja operatsioonist taastuma.

Erm käis jalalõikusel septembri lõpus ja pole praeguseks veel täiesti taastunud. Muretsemiseks siiski põhjust pole, vastupidi, paranemisgraafikust on ta nädala jagu ees. „Praegu ma veel täiega joosta ei saa. Jaanuari alguses proovime, seni olen teinud üksinda jõusaali ja oma harjutusi,” sõnas ta Õhtulehele.

Nagu juba aru saada, siis Eestisse tulek ei tähenda Ermi jaoks mingit puhkust. „Lihtsalt puhata ei saa ma kunagi,“ naeris ta. „Okei, pärast olümpiat nädala jagu sain. Muidu panen ikka täiega! Praegu võib puhkuseks nimetada ainult seda, et pole kooli, vaid lõhun ainult trenni teha. Teen jalale igasuguseid harjutusi, et saaks võimalikult kiiresti jooksma hakata.“

Viienda jaanuari hommikul tagasi USAsse lendav kergeatleet võttis aasta kokku omapäraselt andeka, aga väga täpse lausega. „Kõige parem aasta ei olnud, aga tuli hästi välja. Ehk siis ma sain vigastada ja ei saanud kõike ära realiseerida, aga seda arvestades tulid supertulemused.”

Välihooajal võtab olümpial 8213 punkti teinud Erm plaani ülikooli esindamise, Euroopa- ja maailmameistrivõistlused.