Lukas Hofer.

Foto: Fredrik Sandberg / Reuters / Scanpix
Talisport
2. jaanuar 2022, 21:47

Tuntud laskesuusataja pole oma vormiga sugugi rahul ja võtab võistlemisest pausi (2)

Eelmisel hooajal laskesuusatamise MK-sarjas säranud Lukas Hofer on tänavu iseenda hale vari. Nüüd võtab ta olümpiale mõeldes aja maha.

Mullu teenis Hofer ühe etapivõidu ja pääses individuaalvõistlustel kokku poodiumile kolmel korral, lisaks hulgim kohti esikümnes. Hooaja kokkuvõttes tähendas see tublit kaheksandat positsiooni.

Tänavu on ta esikümnesse pääsenud vaid korra, kui hooaja alguses Östersundi sprindis nulli lasi ja see seitsmendat kohta tähendas. Viimasel MK-etapil Annecys jäi tema parimaks tulemuseks ühisstardi 24. tabelirida, millega ta ilmselgelt rahul ei ole.

Nüüd tunnistaski Hofer sotsiaalmeedias, et midagi on vaja ette võtta. Ta postitas foto, kus ta mahub vaid pooleldi pildile. „See võtab minu olukorra suurepäraselt kokku. Pooleldi olen kohal, pooleldi mitte. Mu keha ei tööta endiselt nagu ta peaks ja nii otsustasime järgmised sõidud vahele jätta,” kirjutas 32aastane itaallane lisaks.

6.-9. jaanuarini on maailma parimad biatleedid stardis Oberhofis, nädal hiljem ollakse juba Ruhpoldingis ja teine trimester lõpetatakse itaallaste koduetapil Anterselvas.

Hofer on laskesuusamaailmas tuntud selle poolest, et suudab pärast lasketiiru ülimalt kiirelt relva selga visata ja tagasi suusarajale tormata. Nii Sotši kui Pyeongchangi olümpial aitas see tehnika ta medalile, kui Itaalia segateatesõidus pronksi võitis. Ka tänavu on neil sel distantsil lootused päris kõrgel.