Henri Anier.

Foto: https://twitter.com/MuangthongUtd
Jalgpall
4. jaanuar 2022, 18:59

AMETLIK: Henri Anier siirdus mängima eksootilisse Aasia riiki

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henri Anier liitus Tai kõrgliiga klubiga Muangthong United.

Flora noortesüsteemist välja kasvanud 31aastane Anier on varasemalt mänginud Itaalia klubi Sampdoria noortesüsteemis, Norra klubides Viking ja Fredrikstad, Šotimaa meeskondades Motherwell, Dundee United, Hibernian ning Inverness Caledonian Thistle, Saksamaal Erzgebirge Aues, Rootsis Kalmaris, Soomes Lahtis, Lõuna-Koreas Suwonis ja Hollandis Go Ahead Eaglesis.

2020. aastal naasis ründaja Eestisse, lõppenud hooajal lõi ta Paide linnameeskonna ridades 26 väravat, millega oli liiga parim väravakütt. Vabaagendi staatuses olnud Anier leidis nüüd uue tööandja Taist.

15 vooru järel hoiab Muangthong United Tai meistriliigas 16 satsi seas kuuendat kohta, liidrist Buriram Unitedist lahutab neid seitse silma. Möödunud hooajal oli Anieri uus tööandja liigas seitsmes, kuid meeskond on võitnud ka neli meistritiitlit, millest viimase 2016. aastal.

Sarnaselt paljudele teistele Aasia liigadele on ka Tais üpris karmid välismängijate piirangud, sest satsis tohib olla maksimaalselt kolm Kagu-Aasia jalgpallurit, üks mängija mujalt Aasiast ning kolm meest mujalt maailmast. Ülejäänud vutiässad peavad olema kohalikud mehed.

Nii on Põhja-Makedoonia passiga peatreener Mario Gjurovski satsis muu maailma kolmel välismaalase kohal brasiillased Lucas Rocha ja Willian Popp ning alates tänasest Anier. Samuti kannavad tiimi vormi Filipiini passi taskus hoidev austraallane Jesse Curran, Tai kodakondne itaallane Marco Ballini ja usbekk Sardor Mirzajev.

Eesti koondises 70 mänguga 17 väravat löönud Anier võib debüüdi teha juba sellel pühapäeval, kui Muangthong kohtub võõrsil Chonrubiga.