Maik-Kalev Kotsar (viskel).

Foto: Imago Sport / Scanpix
Korvpall
5. jaanuar 2022, 22:04

Kotsari ja Hamburgi mäng läks sedapuhku aia taha

Saksamaa korvpalli kõrgliigas sai Eesti koondislase Maik-Kalev Kotsari koduklubi Hamburg Towers teise järjestikuse kaotuse, kui kodusaalis alistuti Bambergile 75 : 87.

Kui avaveerandi kaotas Hamburg kahe silmaga 14 : 16, siis teisel veerandil rebisid külalised sisse kümnepunktise vahe. Edu suutsid nad hoida ka teisel poolajal, sest Hamburgi rünnak ei toiminud kohati üldse, eksiti kergetel visetel (kaasa arvatud Kotsar) ning ka kaitses ei suudetud Bambergi meestega kuidagi hakkama saada.

Kuigi Kotsar sai lõpuks kokku enam-vähem korraliku statistika ehk 11 punkti, 8 lauapalli, 2 vaheltlõiget ja 1 resultatiivse söödu, siis võib arvata, et pigem tahab eestlane selle mängu kiiremas korras ära unustada. Ta sai mänguaega 24 ja pool minutit, mille ajal viskasid vastased 18 punkti Hamburgist rohkem – see oli kogu meekonna halvim näitaja. Kümnest korvi poole saadetud kahesest tabas Kotsar vaid kolm ja üheksast vabaviskest viis.

Kaheksa võitu ja kuus kaotust kogunud Hamburg on tabelis üheksandal ja Bamberg (seitse võitu ja üheksa kaotust) 11. kohal. Juba eeloleval pühapäeval seisab Hamburgil ees järgmine kohtumine, kui külla sõidetakse liidermeeskond Bonnile.

Kolmapäeval käis väljakul ka Janari Jõesaare koduklubi Bayreuth, kes alistas kodusaalis 75 : 72 Göttingeni. Vigastusest taastuv Jõesaar platsile ei pääsenud. Seitse võitu ja seitse kaotust kogunud Bayreuth on 18 meeskonna konkurentsis kümnendal kohal.