Tuuli Tomingas.

Foto: Aldo Luud
Talisport
6. jaanuar 2022, 11:57

Tuuli Tomingas pääses Oberhofi MK-etapile üle noatera

Tänavu Eesti laskesuusatajatest parimaid tulemusi teinud Tuuli Tomingas pääses homme algavale Oberhofi MK-etapile üle noatera, sest jäi PCR-testi broneerimisega hiljaks, kuid leidis „läbi ime“ ühe vaba testiaja. 

MK-etapi mulli sisse pääsemiseks ei piisa atleetidel ainult vaktsineerimistõendist, vaid ette tuleb näidata ka negatiivne PCR-test. Eesti meistrivõistlusteks ja aastavahetuseks koju sõitnud Tuuli Tomingas hakkas testiaega otsima vahetult enne aastavahetuse perioodi ning selgus, et õigeks ajaks testile pääsemiseks tuleb kogu oma suhtlemisoskus mängu panna. 

„Lend MK-le oli 4. jaanuaril ning selleks hetkeks pidi tulemus teada olema, aga millal siis ikka seda ajama hakata kui mitte viimasel hetkel ehk lühendatud tööpäeval pühade-eelsel perioodil?“ kirjutas Tomingas Topauto laskesuusablogis.

„Sain oma vitsad kohe kätte, sest aegu broneerides pakuti esimest võimalust alles 4. jaanuariks. Mõistes, et Tartus ma testile ei pääse, uurisin kas üldse kusagil Eestis on mõni vaba aeg. Aga mida polnud, oli PCR-testi aeg. Algas paanikakontor, tegin järjest kõnesid, kuhu oskasin. Läbi ime sain siiski 3. jaanuari hommikuks aja ja testimure sai lahendatud.“ 

Testi tulemuse sai Tomingas kätte samuti viimasel hetkel ehk mõned tunnid enne varahommikust lendu. 

„Ööbisin Ülemiste hotellis, hinges kerge rahutus oma koroonatesti osas. Liiga palju tean juba neid inimesi, kelle test on sümptomite puudumise ja vaktsiini kiuste positiivne. Kell 23.58 saabus mu negatiivne vastus, pärast mida suutsin mõneks tunniks silma looja lasta.“ 

Oberhofi MK-etapp pidanuks hakkama täna meeste 10 km distantsiga, kuid see lükkus sooja ilma ja vihma tõttu homsele. Mehed alustavad kell 12.30, naiste 7,5 km distants algab kell 15.15.

Rahvusvaheline laskesuusaliit teatas täna hommikul, et üks Vene sportlase Oberhofis tehtud koroonaviiruse PCR-test osutus positiivseks ning ta viibib isolatsioonis. Venemaa ajalehe Sport-Ekspress teatel on see Eduard Latõpov, kes olla asümptomaatiline ja tunneb end hästi.