Kuno Tehva

Foto: Martin Ahven
Jalgpall
6. jaanuar 2022, 17:34

Estoni Kohver: Kuno Tehva on nii rets ärimees, et meiesugused kaks debiili ei saagi teda kuidagi orki tõmmata (3)

Nõmme Kalju alustas 2021. aastal hooaega teadmises, et meeskonna peasponsor on Paf. Paraku tekkis Kalju ümber märtsikuus suur skandaal ning Paf loobus Kaljut toetamast. Nii jäi särk mõneks ajaks tühjaks, kuni hooaja teises pooles teatati koostööst ansambliga 5MIINUST ja mängijate rinda hakkas ehtima „rämmar”. Nüüd andis Estoni Kohver TULI-le pikema intervjuu, kus puudutas ka Kaljuga käte löömist.

Fredo Getulio Aurelio ahistamisskandaal pole Kalju ajaloos esimene must plekk. 2012. aastal peeti kokaiiniäriga seoses kinni Kalju mängija Oliver Konsa, 2016. aastal vahistati bordelliäriga seonduvalt klubi juhatuse liige Tanel Aavik.

Seega on Kalju taust üsna kirju, aga ansambli eestvedaja Estoni Kohveri sõnul sellele tol hetkel isegi ei mõeldud. „Nad kaotasid särgisponsori ja ma mõtlesin, et jumala pull oleks, kui rämmar oleks Nõmme Kalju särgil. Kirjutasin Kuno Tehvale (Nõmme Kalju president – toim). Ta ütles, et kihvt idee. Siis alles hakkasime vaatama, kuidas teha seda kuidagi nii, et kõik saaks kasu.

Ta tunnistas, et Getulio skandaal hakkas neid kummitama alles pärast allkirjade andmist. „Kalju puhul läks tegelikult nii, et tegime diili ära ja alles siis hakkasime mõtlema, et kurat. Me tõesti ei mõelnud, et hakkame Kalju hämaramal poolel liugu laskma. Mõtlesime ikka hoopis lihtsamalt. Meile meeldib jalgpall. Pull oleks olla särgi peal. Ja me saame rämmarile nähtavust. Tõenäoliselt tuleb see ju kasuks ka tupsu ja energiajoogi müügile.

Kuno Tehva ja Estoni Kohver.

Foto: Facebook / Nõmme Kalju FC

Kohveri sõnul teadis ta hästi ka seda, et Tehva tegutses aastaid aktiivselt ööklubide äris ehk ka see on omamoodi rämmar. Kalju minevikumuresid nad aga enda huvides ära ei taha kasutada. „Kuno on nii rets ärimees, et meiesugused kaks debiili (rämmari brändiga teevad tööd peaasjalikult Kohver ja Sir Lancelot - toim) ei saagi teda kuidagi orki tõmmata. Kuno on paljas ärimees,„ kinnitas ta. „Me müüme neile oma keha ja aju. Nemad hoiavad meid pildis ja meie oleme nende jaoks alati olemas, kui on vaja lapsi trenni kutsuda või mängudel pulli teha.“

„Meie enda definitsioon rämmarist on, et see on parim ja halvim tulemus korraga. Nõmme Kalju on parim ja halvim tulemus korraga. Seekord jäädi esimesena medalist ilma. Aga nad olid parim kõikidest teistest!

Teame, et meie bändi kuulavad ka lapsed. Kui saame rämmari abil põnne trenni meelitada, siis on hea. Kui põnnide seast kasvab välja üks uus Rauno Sappinen või Ragnar Klavan, siis on väga hästi,” teatas Kohver ja kinnitas, et jalgpall ja rämmar jäävad seotuks pikemalt.

Loe täispikkuses intervjuud siit.