Cedric Enard soovis küll jätkata, aga temaga lepingut ei pikendatud.

Foto: Robin Roots
Võrkpall
6. jaanuar 2022, 18:36

ASI SELGE! Eesti võrkpallikoondis loobus Prantsusmaa treenerist

Eesti Võrkpalli Liit saatis neljapäeval välja pressiteate, et esmaspäeval, 10. jaanuaril tutvustatakse uut peatreenerit. Sellest sai järeldada ainult üht ehk senise pealikuga lepingut ei pikendata.

Prantslase Cedric Enardiga sõlmiti 2020. aasta alguses 2 + 2 leping ehk ilmselgelt lisaklausel käiku ei lähe. Enardi esimesel aastal sai Eesti koondis pidada ainult sõprusmänge. Mulli võideldi Kuldliigas välja pronksmedalid, aga põhifookus oli ilmselgelt kodusel EM-finaalturniiril, kus teeniti vaid üks võit ja alagrupist edasi ei saadud.

Kuigi turniir oli selge pettumus, kui teiste hulgas kaotati Avo Keele juhendatavale Lätile ja lõpuks saadi 24 riigi konkurentsis 21. koht, siis avaldas Enard selle järel soovi koondisega edasi minna. „Sellise koondisega töötamine nõuab aega. Eelmisel suvel polnud ametlikke võistlusmänge, aga tänavune suvi oli väga huvitav. Samas jääb suhu halb maik, sest me ei saanud kordagi päris täiskoosseisus mängida. Mul püsib kõrge motivatsioon siin nende meestega jätkata,” sõnas ta turniiri järel Delfile.

Võrkpalliliidu president Hanno Pevkur keeldus enne pressikonverentsi lisakommentaare jagamast, aga kinnitas vähemalt ilmselget, et Enardiga nad tõesti ei jätka ja tutvustavad esmaspäeval uut peatreenerit. Delfi andmetel tuleb järgmine juhendaja Itaaliast.