Erik Sorga Valgevene vastu löödud väravat tähistamas.

Foto: Martin Ahven
Jalgpall
6. jaanuar 2022, 20:30

ÜLEMINEK KOIDAB! Erik Sorga siirdub suure ajalooga Rootsi klubisse

Mullu sügisel Eesti koondise eest olulisi väravaid löönud Erik Sorga lööb kõikide eelduste kohaselt lähiajal käed Rootsi tippklubi IFK Göteborgiga.

Sorga mängijaõigused kuuluvad praegu D.C. Unitedile, kuid viimased pool aastat on ta veetnud laenul VVV-Venlos Hollandi esiliigas. Sorga alustas seal küll vägevalt, kui lõi juba debüütmängus Almere City võrku kaks väravat. Paraku sai ta järgmise nelja kuu jooksul jala valgeks vaid korra ja nii on ta vajunud pingile. Kokku peaks tema saldoks jääma 11 mängu, viies neist kuulus ta algkoosseisu ja kolm väravat. Vägev algus, aga pigem tuhm lõpp.

Rootsi ajalehe Expresseni andmetel on Göteborgil vaja hädasti rünnakut tugevdada ning klubi spordidirektor Pontus Farnerud on pilgud pööranud Sorga suunas. Esmaspäeval ehk 10. jaanuaril saab alguse hooaja ettevalmistusperiood ja vähemalt loodetakse, et selleks ajaks saab meeskond komplekteeritud. Õhtulehele teadaolevalt on Sorga ja Göteborgi telje juttudel tõsi taga. Expresseni andmetel otsib Farnerud veel ka üht väravavahti ja poolkaitsjat.

Göteborg on üks Rootsi ajaloo edukamaid klubisid. Tegu on ainsa Skandinaavia meeskonnaga, mis võitnud mõne UEFA sarja - Göteborg pani aastatel 1982 ja 1987 kinni UEFA Cupi. Rootsi meistriks on tuldud 18 korral, mis on Malmö (22 tiitlit) järel ajaloo paremuselt teine näitaja. Mullu lõpetati Rootsi kõrgliiga 16 meeskonna konkurentsis kaheksandal kohal.

Kui D.C. Unitedist lahkumine, kelle mängija oli Sorga kaks aastat, saab tõeks, siis pääses ta MLSis platsile kokku 20 kohtumises ja lõi ühe värava. Eesti koondise eest on tal kirjas 15 mängu ja neli väravat, millest kolm tulid sel sügisel – kaks Belgia võrku ja üks Valgevene omasse. Seejuures ongi ta löönud väravaid ainult kahele koondisele, kuna ka oma debüüttabamuse sepistas ta Valgevene vastu.