Kelly Sildaru.

Foto: AFP / Scanpix
Talisport
7. jaanuar 2022, 08:54

Enda kohta tagasihoidlikult esinenud Sildaru pääses ka rennisõidus finaali (3)

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru pääses Ameerika Ühendriikides Mammothis toimuval MK-etapil finaali nii pargi- kui rennisõidus.

Eesti aja järgi neljapäeval õhtul toimunud pargisõidu eelringis sai Sildaru 85,00 punktiga kolmanda koha. Reede varahommikul selgusid finalistid rennisõidus.

Detsembris sai Kelly Sildaru Dew Touri finaalis kirja 93 silma ja jäi napilt alla hiinlannale Eileen Gu'le ning Copper Mountaini MK-etapil oli eestlanna punktisumma nii eelsõidus kui finaalis ligi 90 punkti, mis andis toona kolmanda koha. Mammothi kvalifikatsioonis sõitudes sarnast lennukust ja puhtust polnud. Esimesel läbimisel teenis 19aastane eestlanna 75,75 ja teisel 78,50 punkti, mis andis 26 startinud naise seas viienda koha.

Rennisõidu valitseja Gu sai taaskord täis 90 punkti. Tema ja Sildaru vahele mahtusid ameeriklanna Hanna Faulhaber (86,50), Gu kaasmaalane Fanghui Li (85,25) ja ameeriklannna Brita Sigourney (81,00). Ala tähtedest ei teinud MK-etapil kaasa Dew Touril neljanda koha saanud valitsev olümpiavõitja Cassie Sharpe Kanadast ning tema kaasmaalane Rachel Kraker, kes oli detsembris Copper Mountaini MK-etapil Gu ja Sildaru vahel teine.

Kvalifikatsiooni tulemused.

Foto: Fis-ski

Rennisõidu finaal toimub Eesti aja järgi laupäeva varahommikul ning pargisõidu parimad selguvad laupäeva hilisõhtul.