Marte Olsbu Röiseland.

Foto: AP/Scanpix
Talisport
7. jaanuar 2022, 17:19

Naiste sprindisõidu võitis Röiseland, eestlannad punktikohale ei jõudnud

Saksamaal Oberhofis toimuval laskesuusatamise MK-etapil võitis naiste 7,5 km pikkuse sprindisõidu sarja üldliider Marte Olsbu Röiseland. Eestlannadest tegi parima esituse Tuuli Tomingas, kes oli 43. (+1.39,7).

Täna kolmandana rajale läinud 31aastane Röiseland sai juba hooaja neljanda etapivõidu. Teine koht läks jagamisele valgevenelanna Hanna Sola ja tugeva lõpu teinud Julia Simoni (+7,1) ees.

Röiseland, kes kasvatas MK-sarjas edu täna 15. kohaga piirdunud Elvira Öbergi ees 64 punktile, jäi oma sooritusega rahule.

„Olen tänase sõidu üle väga õnnelik. Olud olid keerulised ja kogu aeg sadas, kuid proovisin endast parima anda. Tegin tiirus ühe eksimuse, kuid arvestades, et võitsin, oli see kokkuvõttes hea tulemus,“ lausus ta pärast sõitu ETV2 otse-eetris.

Norralanna teeb Oberhofis homme kaasa segateatesõidus ning ülehomme naiste jälitussõidus. „Seejärel lähen Ruhpoldingu etapile. Antholzi ma vist ei lähe. Sellest on kahju, sest see on mu lemmikvõistlus. Kuid pean olümpiaks valmistuma,“ kirjeldas Röiseland oma edasisi plaane.

Lõpuks napilt punktikohalt ehk 40 parima seast välja jäänud Tomingas eksis korra nii lamades- kui ka püstitiirus. „Pigem kesine sõit, midagi erilist polnud.“ „Enesetunne oli üsna kehva, ilm ka soosis seda. Tundsin, et sõitsin kogu aeg ühe käiguga ja juurde anda ei suutnud. Aga sõidu kohta oli tulemus üllatavalt hea,“ kommenteeris eestlanna enda sõitu.

Kokku kolm möödalasku teinud Regina Oja oli täna 64. (+2,25,6) ja lamadestiirus ühe korra eksinud Kadri Lehtla 79. (+3.02,1).

Puhtalt sõiduaegade võrdluses oli kiireim kaks möödalasku teinud Sola. Hea suusatajana tuntud prantslanna Justine Braisaz-Bouchet oli selles arvestuses teine (+1,9), ent jättis tiirudes üles kokku viis märki ning piirdus kokkuvõttes 34. kohaga. Lamadestiirus korra eksinud Röiseland näitas kuuendat (+24,7) ja püstitiirus ühe möödalasu teinud Simon kümnendat (+32,7) sõiduaega.

Tomingas näitas suusarajal 42.(+1.22,7), Oja 63. (+1.56,8) ja Lehtla 92. (+3.11,0) aega.

Sprindisõidu parimad: