Viljandi Tulevik

Foto: Irina Mag
Jalgpall
8. jaanuar 2022, 10:51

Premium liigast loobunud Viljandi Tuleviku uueks peatreeneriks sai klubi legend

Vabatahtlikult Premium liiga esiliiga vastu vahetanud Viljandi Tulevik teatas, et meeskonna uueks peatreeneriks nimetati klubi legend Indrek Ilves, kel sellisel tasemel varasem peatreenerikogemus puudub. Koos temaga asusid ametisse abitreener Kevin Paavo ning väravavahtide treener Mati Jürisson.

Ilves ütles, et on klubile tänulik üles näidatud usalduse eest. „Ees seisab palju rasket tööd Tuleviku uuele tulemisele aluse panemisel,“ lausus ta. „Kergemaks teeb selle klubi ja kogukonna poolt üles näidatud toetus, mille eest tänan kõiki siiralt. Meie oma poisid, kellega töötame, on mulle ju kõik tuttavad, samuti olen väga rõõmus selle üle, et minuga koos alustavad tööd kogenud Mati Jürisson ja Kevin Paavo, kellega meil mõtted ja nägemused klapivad ning koostöö sujub.“

Värske peatreener kinnitas, et ehkki sportlikus plaanis tehakse väike samm tagasi, säilib professionaalne töö ja suhtumine. „See, et hakkame mängima oma noortega, ei tähenda, et minu eelkäijate ajal tehtud tööga võrreldes allahindlust tehtaks,“ sõnas ta veendunult. „Treeningute ülesehitus, tingimused, tehtav töö ja ennekõike suhtumine peavad kandma endiselt kvaliteedimärki, sest esindusmeeskond jääb ikkagi esindusmeeskonnaks.“

Tuleviku klubi juht Raiko Mutle kinnitas, et Ilvese kandidatuur peatreeneri ametikohale kerkis päevakorda juba möödunud Premium liiga hooaja lõpufaasis.

„Meie esimeseks eelistuseks oli leida uus peatreener klubi sisemistest reservidest,“ kõneles Mutle. „Kui tegime Indrekule vastava ettepaneku, ei võtnud ta kuigi pikka mõtlemisaega. Indreku pühendunud töö on toonud kaasa meie järelkasvuvõistkondade kiire arengu, mille üheks tublimaks tulemuseks oli U19 meeskonna möödunud hooaja kolmas koht eliitliiga esiliigas. Usume kindlalt tema võimetesse ning meil on väga hea meel, et Indrek selle suure väljakutse vastu võttis.“

Mutle, kes U19 võistkonda tunamullu ka ise koos Ilvesega treenis, iseloomustab teda kui ääretult nõudlikku, kohusetundlikku ja pühendunud treenerit. „Ints on tohutu võitleja- ja võitjamentaliteediga juhendaja, kes on ühtviisi nõudlik ja järeleandmatu nii iseenda kui oma hoolealuste suhtes,“ lausus Mutle. „Eraldi tahaksin tema puhul esile tõsta tema lojaalsust klubile: ta ei taganenud ka teades, et eelseisev hooaeg saab olema tervele klubile väga muudatusterohke ja väljakutsuv. Soovin Intsule ja tema treeneritetiimile ning võistkonnale edu ja visadust ning kinnitan, et klubis on talle olemas tugev, ühtne toetus ja täielik usaldus.“

UEFA A-kategooria treenerilitsentsiga Indrek Ilves juhendas noori jalgpallureid juba oma kõrgliigamängija karjääri ajal. Esindusmeeskonda esindas Ilves kokku 109 Premium liiga mängus, milles lõi 14 väravat. Evald Tipneri karikasarjas käis Ilves Tuleviku esindusmeeskonna eest platsil 18 mängus, milles lõi neli väravat. Tippmängijakarjääri lõpetas Ilves 2019. aastal ning on noormeeste treenimise kõrvalt sealtpeale mänginud Tuleviku duubelvõistkonna ja kolmanda meeskonna eest madalamates liigades.

Samuti UEFA A-litsentsi omav abitreener Kevin Paavo on varem juhendanud Tuleviku duubelmeeskonda ning treeninud aastaid klubi jalgpallikooli noortevõistkondi, samuti olnud esindusmeeskonna abitreeneri rollis Aivar Lillevere ja Marko Kristali peatreeneri perioodidel. Mängijana aitas Paavo Tuleviku esindusmeeskonnal kerkida 2015. aastal Premium liigasse, mängides aastatel 2013-14 esiliigas 21 kohtumist. Hiljem käis ta duubelmeeskonna rivistuses esiliiga B-s ning teises liigas platsil kokku 48 mängus.

Teenekas väravavahtide treener Mati Jürisson on pikkade aastate jooksul juhendanud pea kõiki Viljandi Tuleviku kindamehi, sealhulgas Karl-Romet Nõmme, Kaupo Kruusmäed, Karl Erik Jürissoni jt. Samuti on UEFA A-treenerilitsentsiga Jürisson olnud paljude Eesti noortekoondiste väravavahtide piirkondlik treener.

Indrek Ilvese juhendatav uus Tuleviku esindusmeeskond peab oma esimese kontrollmängu Eesti jalgpalliliidu taliturniiri raames 15. jaanuaril, kui Männimäe jalgpallihallis võõrustatakse Paide Linnameeskonda.