Kristjan Ilves

Foto: Aldo Luud
Talisport
8. jaanuar 2022, 14:05

Vabaks jäetud kahevõistluse troonile istus noor austerlane, Ilves kerkis suusarajal kaks kohta

Kahevõistluse MK-sarja karussell on selleks nädalavahetuseks jõudnud Val di Fiemmesse. Oma karjääri esimese etapi võitis tulevikumees Johannes Lamparter, Kristjan Ilves tuli 13. kohale.

Ülikindel MK-sarja üldliider Jarl Magnus Riiber seekord stardis ei olnud ehk troon jäi justkui vabaks. MK-sarja teine mees Johannes Lamparter hüppas 14 sekundiga kõigi eest ära ning suusarajal talle keegi ohtlikuks ei saanudki. Teiseks tuli viiendana rajale pääsenud sakslane Vinzenz Geiger, kolmandaks jäi kaasmaalasele lõpuspurdiga alla jäänud Eric Frenzel.

Proovivoorus kuuendat tulemust näidanud Ilvese hüpe kandus hommikul 97 meetri peale ja reaktsioonist nähtus, et mees polnud ka ise enda sooritusega ülemäära rahul. Tabelis andis see eestlasele lõpuks 15. koha ning suusatama pääses ta Lamparterist 52 sekundit hiljem.

Ilves sai pikalt sõita suures grupis ning finišisse tuli ta pundis, kus sõideti kohtadele kümnendast viieteistkümnendani. 20aastasele Lamparterile 55,5 sekundit kaotanud Ilves tuli lõpuks 13. kohale.