Tuuli Tomingas jäi taas napilt punktidest ilma.

Foto: Jarek Jõepera
Talisport
9. jaanuar 2022, 16:48

Taas napilt punktikohalt välja jäänud Tomingas: „Põhimõtteliselt iga ring lugesin, et palju on lõpuni. Hea meel, et see läbi sai.“ (1)

Oberhofi MK-etapi lõppvaatuseks olid jälitussõidud. Kui meeste konkurentsis võitis prantslane Quentin Fillon Maillet, siis parim naine oli norralanna Marte Olsbu Röiseland. Ainus startinud eestlanna Tuuli Tomingas sai 42. koha.

Esimesena lähte saanud Marte Olsbu Röiseland läbis avatiiru kiirelt ja puhtalt, millega ta kasvatas oma edu jälitajate ees enam kui poolele minutile. Ehkki norralanna teises ja kolmandas tiirus jättis üles ühe märgi, siis lähemale kui 20 sekundit konkurendid ei jõudnud ning viimase viie täpse lasuga kindlustas Röiseland hooaja viienda MK-etapi võidu. Lisaks sprindile ja jälitusele lõpetas Röiseland Oberhofis esimesena ka 4 x 7.5 km segateates.

Teisena lõpetas jälitussõidu üheksandana startinud ja päeva parimat aega näidanud rootslanna Hanna Öberg (2 eksimust tiirus, kaotus võitjale 33,4 sekundit) ja kolmandana valgevenelanna Dzinara Alimbekava (2, +42,7). Esimesena jäid poodiumilt välja prantslannad Julia Simon (3; +51,2) ja Anaïs Chevalier-Bouchet (1; +59,7).

Reedel 43. koha saanud Tuuli Tomingas pääses rajale Röiselandist 1.40 hiljem. Kahes lamadestiirus eksis ta kokku korra ja 27aastane eestlanna hoidis 30. positsiooni. Kuid tema kõrge koht jäi püsti laskmistesse, kus ta jättis kahel korral üles kaks märki. Tomingas kaotas finišis võitjale 4.34,4 ning sai 42. koha, punktikohast lahutas Eesti esinumbrit natuke alla 16 sekundi.

„Väga raske võistlus oli, tõus oli väga-väga aeglane ja pehme. Põhimõtteliselt iga ring lugesin, et palju on lõpuni. Hea meel, et see läbi sai,“ tunnistas Tomingas sõidu järel ERRile.

Nii jäi eestlanna kahel korral napilt punktidest ilma. „Kui siia tulin, siis olin kodus olemisest väsinud. Arvasin, et läheb sõidu mõttes hullemini. Kõige raskem võistluspaik on selleks aastaks möödas,“ lisas Tomingas.

Tulemused (vasakul lõppjärjestus ja paremal parimad ajad)

30 parimat.

Foto: https://biathlonresults.com/

Enne olümpiat võistlevad laskesuusatajad veel Ruhpoldingis ja Anterselvas. Kui mitmed tähed jätavad vähemalt ühe neist etappidest vahele, siis Tomingas on stardis mõlemas võistluspaigas. Naised tulevad Ruhpoldingis lumele juba eeloleval kolmapäeval, Eesti vaatevinklist on olulisem päev hiljem peetav meeste sprint, sest heitluses jaapanlastega on kaalul meeskonna olümpiakoht.

Kuna MK-sarja teine naine Elvira Öberg oli pühapäeval seitsmes ning kolmandat kohta hoidnud valgevenelanna Hanna Sola haigestumise pärast ei startinud, siis on Röiselandi edu Elvira Öbergi ees 88 punkti. Teised sportlased jäävad norralannast enam kui 100 silma kaugusele.