UUED VÄLISMAALASED: Nõmme Kaljut juhendab tänavu Eddie Cardoso, Narva Transi Aleksei Jerjomenko ja Tartu Tammekat Carlos Miguel Sousa Santos.

Foto: Nõmme Kalju, FK Spartaksi ja Tartu Tammeka Facebook / Kollaaž: Eigo Kaljurand
Jalgpall
9. jaanuar 2022, 21:37

Miks on jalgpalli meistriliigas kümnest klubist seitsmel välistreener? Tehva: Eestis kasvatatakse juhendajaid, kellel puuduvad sellisel tasemel töö tegemiseks oskused (2)

Suure tõenäosusega juhendab eeloleval aastal kümnest meistriliiga klubist seitset välismaalane. Nii alustavad hooaega Portugalist pärit peatreeneriga nii Tartu Tammeka kui Nõmme Kalju. Esimese tegevjuht Kristjan Tiirik ning teise president Kuno Tehva selgitasid, kuidas käib välismaalt sobiva mehe leidmine ning nentisid, et nende esimene valik olnuks kohaliku lootsi leidmine, aga turul sobivaid kandidaate polnud. Vutiliidu president Aivar Pohlak näeb aga välistreenerite tulva pigem positiivse arenguna, sest nende kõrvalt saavad kohalikud noored juhendajad õppida.

„Eesti treenerite koolitused on puudulikud ja kasvatatakse juhendajaid, kellel puudub sellisel tasemel töö tegemiseks oskused. Klubid teavad, mida nad tahavad. See pole kohalike treenerite süü, sest nemad annavad endast parima. See on kultuuri küsimus. Vahet pole, kas me oleksime toonud Cardoso või kellegi teise – küsimus on sisus, mida tahetakse näha, kuidas tehakse tööd ja kuidas nähakse tervikpilti, et pole ainult jalgpall, vaid kogukond,“ ütleb Tehva.

Edasi lugemiseks: