Johannes Thingnes Bö.

Foto: Reuters / Scanpix
Talisport
9. jaanuar 2022, 19:38

Laskesuusakuningas Bö: viimati olin nii kehv kümme aastat tagasi

Viimastel hooaegadel laskesuusatamist valitsenud Johannes Thingnes Bö Oberhofi kahel individuaalvõistlusel 20 parima sekka ei jõudnud. Norralane tunnistab, et seis on erakordselt kehv ja tal pole aimugi, miks tulemused on nii nigelad.

„See oli mu üks halvimaid nädalavahetusi. See on täiesti õudne,“ ütles Norra rahvusringhäälingule laskesuusataja Johannes Thingnes Bö. Möödunud hooajal tõusis Bö MK-sarjas poodiumile 14 korral ja ta viis koju üldvõitjale mõeldud kristallgloobuse. Tänavu tal sarnast lennukust pole.

Enne seda nädalavahetust oli Bö jõudnud kolme sekka 11 etapist kahel. Kuid Oberhofis oli ta päris liimist lahti, kui sprindis sai ta 28. ning jälitussõidus 21. koha. Sealjuures jättis ta mõlemal võistlusel tiirus üles viis märki. „See pole kaugel karjääri halvimast seisust. Tõenäoliselt on sellest möödas kümme aastat, kui seis oli viimati nii hull,“ nentis 28aastane Bö, kes MK-sarja kokkuvõttes hoiab seitsmendat kohta.

Norralane tunnistas, et tal pole aimugi, miks seis on nii hapu. „Olen täiesti ideetu. Ma ei tea, mida teha, võin loota vaid imele,“ lausus Bö.

Reedel ei saanud hõisata ka teised norralased, sest sprindis jõudis kuue parima sekka vaid kolmandana lõpetanud Sturla Holm Lägreid. Mõnevõrra positiivsem oli pühapäevane jälitus, kus Tarjei Bö tõusis kolmandale kohale ja Lägreid oli neljas. Kuid norralasi sellised tulemused ei rahulda, liiatigi oli eelmainitud kaks meest ainsad, kes jõudsid 15 parima sekka. 

Sealjuures on Pekingi taliolümpia alguseni vähem kui kuu ja nii naaseb Thingnes Bö kodumaale, kus teeb viimased ettevalmistused ning proovib leida vajaliku hoo. „Muidugi olen olümpiamängude pärast mures, midagi muud oleks rumal öelda. Tänase seisuga pole ma medalifavoriit, kuid tean ennast ja tean, et võin olümpial kulla võtta,“ hoidis ta positiivset meelt.