Kas maailma esireket saab nüüd keskenduda tennisele?

Foto: Novak Djokovic / Twitter
Tennis
10. jaanuar 2022, 15:35

Djokovic: üritan Austraalia lahtistel mängida (16)

Melbourne'i kohus lubas maailma esirekti Novak Djokovici nädal aega enne Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste algust vabadusse.

Mäletatavasti otsustas Austraalia valitsus Serbia tenniseässa viisa kehtetuks tunnistada. Samas teatas valitsuse advokaat, et riigi immigratsiooniminister võib kasutada isiklikku võimu ja Djokovici viisa ikka tühistada. Praegu on 34aastasel sportlasel ametlik luba Austraaliasse siseneda ja ta saab lõpuks harjutama hakata.

Djokovic jõudis Melbourne'i möödunud kolmapäeval. Tal oli arsti ja Victoria osariigi eriluba, mis kinnitas, et teda ei tohi koroonaviiruse vastu vaktsineerida. Kuid ometi paigutati tennisestaar koos mitme illegaalse piiriületajaga hotelli.

Poleks Djokovici advokaadid otsust kohtus vaidlustanud, oleks suure slämmi turniiridel 20 korda triumfeerinud tennisist juba ammu kodumaale saadetud.

Serblase esimene avalik kommentaar pärast kinnipidamist ilmus tema sotsiaalmeedias. „Olen rahul ja tänulik, et kohtunik pööras ümber otsuse mu viisa tühistada. Kõigele juhtunule vaatamata tahan siia jääda ja üritan Austraalia lahtistel võistelda. Keskendun sellele. Lendasin siia, et mängida ühel kõige tähtsamal tenniseturniiril imeliste fännide ees.“