Kristjan Ilves.

Foto: AP/Scanpix
Talisport
10. jaanuar 2022, 20:08

Enne olümpiat toimuma pidanud MK-etapp tühistati

Rahvusvaheline suusaliit (FIS) teatas, et Sloveenias Planicas 21.-23. jaanuarini toimuma pidanud murdmaasuusatamise ja kahevõistluse MK-etapp tühistati koroonaviiruse tõttu.

Lähipäevil peaks selguma, kas võistlusele leitakse asendus.

„Praeguses epidemioloogilises olukorras ei saa 100% ohutust tagada. Vaktsineerimata inimesed haigestuvad varem või hiljem viiruse nakkavuse tõttu. See tooks kaasa suure hulga inimeste, kaasa arvatud välismaa sportlaste karantiini jäämise,“ lausus Sloveenia rahvatervishoiu instituudi epidemioloog Irena Grmek Košnik.

Murdmaasuusatajatele oleksid pidanud Planica etapil toimuma klassikasprindid, meeste 30 km ja naiste 15 km suusavahetusega sõit. Kahevõistlejad oleksid hüpanud 104 meetri mäelt. Mehed oleksid seejärel suusatanud 10 km, naised aga 5 km.

Kuna varasemalt otsustati samuti koroona tõttu ära jätta Les Rousses' etapp, siis jätkub murdmaasuusatamise MK-hooaeg pärast olümpiamänge Lahtis. Meeskahevõistlejatel on aga võimalik osaleda 15.-16. jaanuaril Klingenthali ja 28.-30. jaanuarini Seefeldi etapil. Naiskahevõistlejate järgmine ja ühtlasi hooaja viimane etapp toimub 12. ja 13. märtsil Saksamaal Schonachis.

Pekingi olümpia toimub 4.-20. veebruarini.