Sten Sokk (palliga).

Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
11. jaanuar 2022, 09:22

Portaal: Sten Sokk on siirdumas välismaale (1)

Portaali Eurobasket väitel siirdub korvpalliklubi TalTech/Optibet 32aastane mängujuht Sten Sokk Kreeka esiliiga võistkonda Messolonghi Charilaos Trikoupis.

Sokk mängis esmakordselt välismaal aastail 2012.-13., kui ta kandis Gruusia kõrgliiga klubi Tbilisi Olimpia vormi, järgmist hooaega alustas ta Rumeenia satsis Craiova Universitatea. 2015. aastal oli Eesti koondise mängujuht Venemaa esiliiga võistkonnas Moskva Dinamo ning hooajal 2018.-19. Kreeka tugevuselt teises liigas osalenud Thessaloníki Iraklises, kus ta 28 mängus viskas keskmiselt 8 punkti ja andis üle nelja korvisöödu.

Eestis muuhulgas Triobet/Dalkia, Tartu Ülikooli, Rakvere Tarva, pikalt Kalev/Cramo ning tänavu TalTechi vormi kandnud Soku ülemineku osas ametlikku kinnitust pole. TalTech hoiab sel aastal Eesti-Läti liigas kümne võidu ja kuue kaotusega viiendat kohta, Sokk on mänginud neist 11 matšis, kus ta arvel on 9,3 punkti, 2,6 lauapalli ja 5,1 söötu.

Kui Soku lahkumine saab teoks, siis see oleks lühikese aja jooksul TalTechile teine kadu, sest möödunud nädalal lahkus nende parim punktitooja Mikk Jurkatamm Itaalia kõrgliiga klubisse Treviso.

Messolonghi Charilaos Trikoupis on tänavu Kreeka esiliigas võitnud viis ja kaotanud viis mängu, millega meeskond jääb tabeli teise poolde. Möödunud aastal hooajal oli sats kõrgliigas, kuid seal jäädi viie võidu ja 17 kaotusega viimaseks.