Kaido Kaaberma.

Foto: Erki Pärnaku
Vehklemine
11. jaanuar 2022, 11:25

Prokuratuur algatas aasta treeneri Kaido Kaaberma suhtes uurimise (23)

Põhja ringkonnaprokuratuur ning Põhja prefektuuri kriminaalbüroo kelmuste ja majanduskuritegude talitus alustasid vehklemistreener Kaido Kaaberma suhtes kriminaalasja.

Eesti Ekspressis ilmus möödunud aasta lõpus artikkel, mis rääkis vehklemises valitsevatest sisepingetest ja sellest, kuidas Kaaberma tuhandeid eurosid väärt kahtlaseid tšekke on kirjutanud.

„Ega see päev ei olnud juhuslikult valitud,“ sõnas Spordiaasta tähtede galal Kaido Kaaberma Õhtulehele. „Oli teada, et vana juhatuse liikmetelt lekitati see kirjavahetus ajakirjandusele. Selles suhtes on see jah häbiväärne lugu. Ei oskagi midagi öelda, aeg annab arutust. Paar päeva tagasi mulle ajakirjanik helistas ja siis sain teada, et see tuleb.“

Kaaberma ei osanud detsembri lõpus süüdistusi tagasi lükata. „Võin ju öelda, et ei ole teinud, aga ma ei saa tõestada, et ei ole kaamel. Mul pole midagi tagasi lükata. Selles ongi küsimus, et nemad väidavad, et tšekid pole originaalid või ma ei tea, mis asja. Fakt on aga see, et Tallinna linnavolikogus eelmine president ütles, et ma võin sada tera osta, siis anti avanssi (summas 10 000 eurot – toim.) ja nüüd ma andsin selle avansi tagasi,” lisas ta.

Täna kirjutab Ekspress, et möödunud nädala lõpul alustasid Põhja ringkonnaprokuratuur ning Põhja prefektuuri kriminaalbüroo kelmuste ja majanduskuritegude talitus Ekspressi avalikustatud faktide põhjal Kaaberma suhtes kriminaalasja.

„Saame kinnitada, et prokuratuuri laekus kuriteoteade, mille alusel alustasime asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust kelmust käsitleva paragrahvi alusel,“ selgitas ringkonnaprokurör Anneli Masing sel nädalal Ekspressile. „Uurimise käigus kontrollime muu hulgas ka artiklis esitatud väiteid, et selgitada välja, kas toime on pandud kuritegu.“

Ekspressile teadaolevalt on Kaaberma vähemalt 10 000 eurot – ehk ühe loos mainitud tšeki jagu – vehklemisliidule tänaseks tagasi maksnud. „Kuriteoga tekitatud kahju vabatahtlik hüvitamine ei ole vaadeldav kuriteost loobumisena, kuna loobuda saaks veel lõpetamata kuriteost ja pigem on kahjude hüvitamine karistuse mõistmisel arvestatav asjaolu,“ ütles prokurör Masing.