Kolm poissi Gambiast.

Foto: www.paidelinnameeskond.ee/
Jalgpall
11. jaanuar 2022, 14:12

Paide linnameeskond palkas Gambiast kolm talenti (3)

Paide linnameeskond sõlmis kolmeaastased lepingud kolme Gambia jalgpalluriga, kes liituvad Järvamaa esindusmeeskonna partnerklubist Real de Banjul. Möödunud hooajal meistriliigas kolmandaks jäänud satsi vormi tõmbavad selga väravavaht Ebrima Jarju ning ääreründajad Bubacarr Tambedou ja Ebrima Singhateh.

23aastane Jarju on esindanud nii Gambia U20 kui U23 koondist, 19aaastane Tambedou ja temast aasta noorem Singhateh avaldasid linnameeskonnale muljet oktoobrikuisel treeningnädalal Gambias. 12kordse Gambia meistri Real de Banjuli jalgpalluritest on Paidet esindanud ka Alassana Jatta ja Muhammed Sanneh, kes mängivad nüüd vastavalt Taani ja Tšehhi meistriliigas.

Spordidirektor Gert Kams selgitas meeskonna kodulehel, et üleminekud on osa suuremast pildist. „Paide linnameeskonna ja Real de Banjuli koostöö sai tegelikult alguse juba aastaid tagasi, kui Alassana Jatta ja Muhammed Sanneh klubiga liitusid. Nende mängijate edasipüüdlikkus ja areng andis meile selge arusaama, et Gambia noored mängijad on töökad, võimelised kiiresti õppima ja tahavad jalgpallis läbi lüüa,” lausus ta.

Pärast klubide omavahelist edukat kohtumist 2021. aasta juunikuus sõlmiti pikaajaline koostööleping, mis näeb ette noormängijate arendamist ja ettevalmistamist profikarjääriks Euroopas. Oktoobris käis Paide suurema delegatsiooniga Gambias Real de Banjulil külas, kus eestlased jälgisid nädala jooksul treeningprotsessi ja kaardistasid mängijaid, viies läbi erinevaid füüsilisi ja tehnilisi teste.

„Väravavaht Ebrima Jarju on Real de Banjuli nüüdseks endine kapten, kellel on väga tugevad liidriomadused ja kõrgel tasemel jalaga mängu oskus. Töökas ja heade eeldustega tänapäevane väravavaht, kes annab meie kiiprite osakonda sügavust ja igapäevast konkurentsi,“ kirjutab Paide oma kodulehel.

Väljakumängijaid presenteeritakse nii: „Bubacarr Tambedou on väga heade füüsiliste omadustega noor ääreründaja, kellel on tugev aeroobne ja anaeroobne võimekus ning tehniline pagas vastastele rünnakukolmandikul oma osavuse ja ettearvamatusega peavalu valmistada. Ebrima Singhateh oli eelmise hooaja Gambia kõrgliiga üks silmapaistvamaid noori ründemängijaid, kes suudab katta erinevaid positsioone rünnakul. Meie näeme teda enda mänguplaanis eelkõige ääreründajana, kelle parimad omadused avalduvad meie rünnakukolmandikul. Tehniliselt osav ja heade eeldustega ääreründaja, kellel on olemas kõik omadused Euroopa jalgpallis silma paista.“