Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
11. jaanuar 2022, 14:57

Autoavariis hukkus 27aastane Türgi jalgpallikoondislane

Türgi pealinnas Ankaras hukkus autoõnnetuses 27aastane koondislane Ahmet Calik.

Calik sõitis hommikul kell üheksa Ankara-Niğde kiirteel, kui kaotas masina üle kontrolli ja see lendas kraavi. Õnnetuspaika jõudnud meedikud kuulutasid mehe sündmuskohal surnuks, praeguse info põhjal oli jalgpallur sõidukis üksi, vahendab Daily Mail.

Sportlasel oli treeningutest vaba päev ning ta suundus Ankarasse, kus soovis teha ettevalmistusi veebruaris toimuvateks pulmadeks. Celik kuulus Türgi Superliiga meeskonda Konyaspor. „Oleme sügavalt kurvad meie jalgpalluri Ahmet Caliku elukaotuse pärast, kes võitis alates oma esimesest päevast meie fännide ja meie linna armastuse,” kirjutas klubi järelhüüdes. „Kaastunne meile kõigile, aga eriti Ahmet Caliku perele.“

Spor Arena teatel esitas Konyaspor Türgi jalgpalliliidule palve lükata edasi laupäevaks planeeritud kohtumine Istanbuli Basaksehiriga. Endine Arsenali ründaja Lukas Podolski, kes jagas Calikiga Galatasarays riietusruumi, säutsus Twitteris: „Olin uudist kuuldes erakordselt kurb, olen šokis. Surm ei sobi sulle, vend! Loodetavasti laseb jumal su hingel taevas puhata,” säutsus kunagine Saksamaa koondislane.

Calik sündis 1994. aastal Ankaras Yenimahalle linnaosas, jalgpalli põhitõed sai ta selgeks kohalikus Gençlerbirliği meeskonnas. Kaitsja mängis erinevates noortekoondistes ning 2015. aastal tegi debüüdi täiskasvanute tasemel, kui pääses platsile 0 : 0 päädinud maavõistlusmängus Kreekaga. 

Ta kuulus Türgi koosseisu 2016. aasta EMil, ent murule teda ei lubatud. 2017. aastal liitus Calik  Türgi gigandi Galatasarayga ja tegi koondises viimase mängu, kui sai sõprusmatšis Moldovaga jala valgeks. Alates 2020. aastast Konyasporis mänginud Calik esindas rahvusmeeskonda kaheksas kohtumises.