Paarissõidu esikolmik autasustamisel.

Foto: Ken Mürk / ERR / Eesti Uisuliit
Talisport
13. jaanuar 2022, 23:27

Venelased püstitasid paarissõidus maailmarekordi ja võtsid kolmikvõidu

Kolmapäeval oli lühikava järel sisuliselt selge, et Venemaa võtab Tondiraba jäähallis toimuva EMi paarissõidus kolmikvõidu. Nii ka läks. Euroopa meistriks krooniti Anastassija Mišina – Aleksandr Galliamov, kes ühtlasi püstitasid uue maailmarekordi.

Anastassija Mišina ja Aleksandr Galliamov kirjutasid kolmapäeval Tondirabas uueks lühikava maailmarekordit tähistava punktisumma, sama trikki kordasid nad päev hiljem vabakavas. Venelaste sõit algas kahe kolmekordse Salchow'i kaskaadiga. Kava eest, kus oli muuhulgas väljaviskest kolmene flip ja kolmene rittberger, kolmekordne toeloop hüpe ning puhtad tõsted, teenisid venelased ilmarekordit tähistavad 157,46 punkti. Loomulikult oli uus tippmark ka kogusumma 239,82 punkti. Nii haarasid valitsevad maailmameistrid endale ka EM-tiitli.

Hõbedad viisid koju kahekordsed Euroopa meistrid ja kolmekordsed MM-medalistid Jevgenia Tarasova – Vladimir Morozov, kes kahe kava eest kogusid 236,43 silma. Sarnaselt eelmise EMiga said idanaabrid kolmikvõidu, sest kolmandana lõpetasid 2020. aastal Zagrebis toonase maailmarekordiga kulla võitnud Aleksandra Boikova ja Dmitri Kozlovski, kes Tallinnas teenisid 227,23 punkti.

Ülejäänud paarid jäid esikolmikust valgusaastate kaugusele. Venemaal sündinud, aga Gruusiat esindavad Karina Safina – Luka Berulava said 184,05 punktiga neljanda ning Itaalia paar Rebecca Ghilardi – Filippo Ambrosini 178,90 punktiga viienda koha.

Reedel alustavad Tondiraba jäähallis võistlemist jäätantsijad, rütmitants algab kell 12.52. Kell 18 algab meeste üksiksõidu vabakava, kus Arlet Levandi läheb jääle üheksa minutit peale seitset.