Anett Kontaveit peab täna kaotusega leppima.

Foto: AFP / SCANPIX
Tennis
14. jaanuar 2022, 08:24

Seitset matšpalli omanud Kontaveit langes Sydney poolfinaalis (2)

Tennisist Anett Kontaveit (WTA 7.) sai aasta esimese kaotuse, kui langes Sydneys toimuva WTA 500 kategooria turniiri poolfinaalis Barbara Krejcikovale (WTA 4.) otsustava seti kiires lõppmängus.

Krejcikova teenis juba avageimis kolm murdepalli, kuid Kontaveit päästis need ning sealt edasi kulges sett eestlanna vaatevinklist fantastiliselt. Tõsi, esimeselt servilt õnnestus võita vaid 57% punktidest, kuid teiselt see-eest 88%. Kuna tõrjetöögi oli korralik, suutis Kontaveit maailma tippu kuuluva tšehhitari avasetis sootuks kuivale jätta – 6 : 0.

Teinegi sett algas maratongeimiga, seekord oli Krejcikoval kasutada lausa neli murdepalli, ent taas suutis Kontaveit need neutraliseerida. Krejcikova leidis teises setis oluliselt parema servirütmi ning seisuni 4 : 4 kulges sett pallija taktikepi all. Siis sai vastane murde kätte ja vormistas selle 6 : 4 setivõiduks.

Ka otsustavas setis servis esimesena Kontaveit, aga sai geimi märksa hõlpsamalt endale. Ei mingeid murdepalle. Veel. Krejcikova teenis selle kolmandas geimis ja realiseeris avakatsel ära. Õnneks murdis Kontaveit kohe vastu ja nii oli seis taas viigis – 2 : 2.

Huvitaval kombel ei tekkinud seejärel kummalgi tükk aega võimalust vastase servigeimi murdmiseks. Nii kulgeti Kontaveiti 6 : 5 eduseisul 12. geimi, kus servis Krejcikova teadmisega, et kui hoiab ära, tuleb kiire lõppmäng. Kui kaotab, mängib finaalis Kontaveit.

Geim algas eestlannale suurepäraselt, ta pääses kiirelt 40 : 15 juhtima ja teenis kaks matšpalli. Paraku läksid mõlemad vett vedama, Krejcikova tasandas skoori. Järgmise punkti sai Kontaveit, see tähendas kolmandat matšpalli. Paraku ei õnnestunud sedagi võiduks vormistada ja lõpuks sai Krejcikova geimi kätte.

Kiire lõppmäng ei olnud ülemäära kiire, sest Krejcikova võitis selle alles 14 : 12 ning seti 7 : 6. Ta realiseeris viienda matšpalli, Kontaveitil oli neid lõppmängus kasutada neli ehk kokku seitse.

Krejcikova finaalivastane on Paula Badosa (WTA 9.), kes alistas poolfinaalis Darja Kassatkina (WTA 26.) tulemusega 6 : 2, 6 : 2.