Rafael Nadal.

Foto: Simon Baker / AP / Scanpix
Tennis
15. jaanuar 2022, 11:03

Nadal Djokovici saagast: ajaloos pole ühtegi sportlast, kes oleks suurem kui võistlus ise (3)

Rafael Nadal tunnistas Austraalia lahtiste, et Novak Djokovici ümber viimastel nädalatel keerelnud trall hakkab teisi tennisiste väsitama ja nüüd võiks vahelduseks keskenduda ka spordile.

Maailma esireket Djokovic saabus eelmisel nädalal Austraaliasse, kuid teda ei lubatud riiki sisse, kuna ta oli vaktsineerimata. Seepeale kaebas ta otsuse edasi, sai õiguse, aga eile saabus järgmine peatükk ning valitsus saadab ta Austraaliast ikkagi välja. Selle otsuse on Djokovic taas edasi kaevanud ning lõplik selgus peaks saabuma pühapäeval. Endiselt on kavas tema esimese ringi kohtumine kaasmaalase Miomir Kecmanovici vastu.

„Ajaloos pole ühtegi sportlast, kes on suurem kui võistlus ise,“ ütles Nadal BBC vahendusel. „Minu jaoks on siin veel palju vastuseta küsimusi. Oluline on, et kõik saaks kiirelt lahenduse. Kõik valivad ise oma tee. Ma hindan Novakit kõrgelt nii inimesena kui muidugi ka sportlasena. Austan teda väga, mis siis, et ma ei nõustu paljude asjadega, mida ta viimastel nädalatel on teinud.“

Rekordilised üheksa Austraalia lahtiste meistritiitlit võitnud Djokovici tegemiste kohta küsiti kommentaari mõistagi ka teistelt tippudelt. Kolmandana paigutatud Alexander Zverev arvab, et sellest saagast poleks tehtud nii suurt numbrit, kui tegu poleks Djokoviciga. „Ma ei soovi midagi kommenteerida, sest ma pole poliitik,“ leidis serblase hea sõber, aga natuke siiski rääkis. „Austraalia valitsus ja Victoria osariigi valitsus oleksid pidanud olema oma otsustes eelnevalt konkreetsemad. Pole eriti aus, et inimene lendab kohale, aga ei saa siin mängida.“

Kreeka esireket Stefanos Tsitsipas oli enda pressikonverentsil mitu kraadi resoluutsem. „Ma olen siin, et rääkida tennisest, mitte Novak Djokovicist. Lähme, palun, edasi,” vastas ta ajakirjanikele.