Foto: Facebook / Pärnu Sadam
Korvpall
15. jaanuar 2022, 13:43

Pärnu tõi tagaliini tuttava ülikooli lõpetanud väleda ameeriklase

Endale tagaliini täiendust otsinud Pärnu Sadam leidis piiri tagant ülikoolikarjääri lõpetanud Alterique Gilberti, kes teeb enda esimesi samme profileeris.

Gilbert on 183 sentimeetri pikkune, 24aastane mängujuht, kes saabub Pärnusse juba täna, aga õhtuses kohtumises TalTechi vastu ta siiski veel kaasa ei löö.

Alterique lõpetas eelmisel hooajal oma ülikoolikarjääri eestlastele tuttavas Wichita State meeskonnas, mille mõne aasta eest lõpetas ka BC Kalev/Cramo keskmängija Rauno Nurger. Enne seda veel neli aastat kuulsas UConni ülikoolis põhimängujuhi kohta täitnud kiire mängumees ei olnud vana aasta sees veel endale sobivat klubi leidnud ja otsustas oma profikarjääri Eestis alustada.

Viimasel hooajal kogus Alterique NCAA tippkonverentsis mängides 30 minutiga 10 punkti ja neli söötu mängu kohta.

„Alterique on meile suureks abiks, kuna tagaliinis oli [Siim-Markus] Postile abi vaja ja saame juurde ühe andeka ja kiire mängumehe, kes suudab nii skoori teha kui teistele olukordi tekitada. Loodame, et ta kohaneb oma esimesel Euroopa aastal kiiresti ja usun, et ta annab meeskonnale kõvasti kvaliteeti ja teravust juurde, fännide jaoks kindlasti ka atraktiivsust,“ rääkis meeskonna peatreener Heiko Rannula sotsiaalmeedia vahendusel.

Oma debüüdi peaks Alterique tegema järgmisel laupäeval Tartu Ülikool/Maks&Mooritsa vastu.