TalTechi kangelaseks tõusis 25 silma visanud Oliver Metsalu.

Foto: Heiko Kruusi
Korvpall
15. jaanuar 2022, 19:11

Nädala alguses Kalev/Cramo seljatanud Pärnu sai TalTechilt sauna. Valge: „Samamoodi lasime end peale VEFi võitmist lõdvaks ja saime mitu mängu kotti.“ (2)

Eesti-Läti korvpalliliigas said võidulisa TalTech/Optibet ja Tallinna Kalev/Cramo.

Teisipäeval üllatuslikult 66 : 79 Pärnu Sadamale alla jäänud tiitlikaitsja Kalev/Cramo alustas kahvatult ka Liepaja vastu. Kuigi Eesti esisats sai kiire 9 : 2 algedu, siis peagi tuhisesid tabeli teise poolde jäävad lätlased neist mööda. Tasavägiselt kulgenud esimene poolaeg päädis siiski 36 : 36 viigiga.

Puhkepausi järel läks kodusats Liepaja veidi enam kui kahe minutiga juhtima 42 : 38, kuid siis sai Kalev/Cramo kaitse lukku. Järgmise kümme minutiga tegid tallinlased 24 : 7 spurdi, millega olid sotid lõplikult selged.

79 : 58 lõppetanud mängus vedasid tiime Silinšid, sest Liepaja poolelt viskas parimana Karlis 15 ning Kalev/Cramol platsilt 11st viskest lausa 8 sopsanud Ojars 19 punkti. Silas Melsoni, JeQuan Lewise ning Kristjan Kangurita mänginud tallinlastel toetas Kregor Hermet Ojarsit 12 ning Martin Dorbek ja Kristjan Kitsing kaheksa silmaga.

Ojars Silinš (palliga).

Foto: Robin Roots

Kui TalTech/Optibeti ja Pärnu Sadama matšist võis oodata põnevuslahingut, siis reaalsuses oli kohtumine kõike muud. Ülikoolisats läks kiirelt ette 5 : 0, esimese veerandaja võitsid nad üheksa ning poolaja juba 13 silmaga.

Kohtumise lõpuks Pärnu Sadama parimana 19 punkti visanud tagamees Robert Valge tunnistas, et meeskond jäi alla kõiges. „Nad võtsid keskmängijata kõik lauad maha, kõik vennad läksid lauda, lahtised pallid olid nende omad… Nad panid väga hea protsendiga viskeid kotti, me ei suutnud kuidagi neid kaitses peatada. Oleme ise süüdi. Nad polnud peatamatud, vaid oli meie kehv mäng. Samamoodi lasime end peale VEFi võitmist lõdvaks ja saime mitu mängu kotti,“ rääkis Delfi ülekandes 24aastane Eesti koondislane, et üheks probleemiks oli häälestatus.

Kolmanda veerandi lõpus jõudis Pärnu veel kümne punkti kaugusele, kuid keerulistel hetkedel võttis olulised visked enda õlule kogenud Tanel Sokk ning TalTech võitis mängu kindlalt 91 : 73. Sealjuures võttis TalTech mängus 41 kaugviset, millest tabas 15. Pärnu vastav saldo oli 16 ja 4. Võitjate üks edu pant oli seegi, et nad tegid vaid kaheksa pallikaotust.

Kodumeeskonna kangelane oli Oliver Metsalu, kelle arvele jäi 25 punkti, kuus lauapalli, viis korvisöötu, kaks vaheltlõiget ja üks blokeering. „Peatreener usaldab mind ja kasutab mind palju. Olen nii-öelda pikk, kes paneb katteid ja proovin meeskonnale kasulik olla,“ lausus 196 cm pikkune Metsalu, kes olude sunnil uhab satsis korvi all.

Kindel võit oli seda üllatavam, et TalTechist lahkusid hiljuti nende kaks suurimat tähte Mikk Jurkatamm ja Sten Sokk. „Proovime sellele mitte mõelda, joosta palju ja olla agressiivsed. Samamoodi oli Pärnul vaid üks tagamängija, kellele avaldasime survet ja asi toimis,“ tunnustas 28aastane Metsalu noori tagamehi.

Kui vahetusest sekkunud Tanel Soku arvele jäi 19 punkti, siis neli kaugviset sopsanud Gregor Ilves tõi 18 ja Ralf Kütti üheksa silma. Sealjures oli Ilvese +/- näitaja +18 ja Küttisel +29. „Nad ongi mehed, kes survestavad kaitses vastaste tagumisi. Kõrvaltvaatajad ehk ei pane tähele, aga see on üks meie edu võti,“ kiitis Metsalu.

Turniiritabel.

Foto: www.estlatbl.com