Novak Djokovic.

Foto: AP/Scanpix
Tennis
16. jaanuar 2022, 11:45

AMETLIK: Djokovic peab Austraaliast lahkuma. „Olen äärmiselt pettunud.“ (46)

Täna selgus, et maailma parima meestennisisti Novak Djokovici kaebus jäeti rahuldamata ning tema viisa jääb kehtetuks. See tähendab, et 34aastasel serblasel tuleb Austraaliast lahkuda ning tal jääb suure slämmi turniiril tiitel kaitsmata.

BBC andmetel oli kohtunike otsus ühehäälne. Selgitused peaksid saabuma hiljem.

Föderaalkohtu sõnul kujutab vaktsineerimata Djokovic ohtu riigi tervishoiule. Serbia tennisist ise polnud kohtunike otsusega rahul.

„Olen kohtu otsuses väga pettunud. Kuid austan seda ning teen võimudega koostööd, et riigist lahkuda. Olen end viimastel nädalatel tundnud ebamugavalt, sest kogu tähelepanu on olnud minul. Loodan, et nüüd saame kõik keskenduda tennisele ja turniirile, mida armastan.

Soovin kõikidele mängijatele, kohtunikele, korraldajatele, vabatahtlikele ja fännidele kõike paremat. Tahaksin lõpetuseks tänada oma perekonda, sõpru, tiimi, fänne ja serblasi, et te mind toetasite. Te olete olnud mulle väga suureks jõuallikaks,” vahendas Djokovici sõnu Daily Mail.

20 suure slämmi turniiri ja nende hulgas üheksa Austraalia lahtist võitnud maailma esireket pidanuks homme turniiri avaringis vastamisi minema kaasmaalase Miomir Kecmanoviciga (ATP 78.). Djokovici asemel mängib esimeses ringis kvalifikatsiooniturniiri õnnelik kaotaja, maailma 150. reket Salvatore Caruso.

Djokovic saabus Austraaliasse 5. jaanuaril. Ta oli saanud riiki sisenemiseks Victoria osariigilt ja Austraalia tenniseliidult eriloaga viisa ja õiguse turniiril osaleda.

Ent piiril peeti Djokovic kinni. Pärast tundidepikkust ootamist viidi ta immigrantidele mõeldud hotelli, kus ta veetis neli päeva, enne kui saavutas 10. jaanuaril kohtus võidu.

Nii sai ta vahepeal mõned päevad rahulikult treenida ja Austraalia lahtisteks valmistuda, kuid riigi immigratsiooniminister Alex Hawke kasutas seejärel oma võimu ja tühistas Djokovici viisa. Tema advokaadid vaidlustasid selle otsuse kohtus, kuid täna selgus, et kaebust jäi rahuldamata.