Vytautas Strolia (taga) täna Anton Smolskile (esiplaanil) vastu ei saanud.

Foto: Matthias Schrader / AP / Scanpix
Talisport
16. jaanuar 2022, 16:27

Leedu oli lähedal ajaloolisele poodiumikohale, eestlased ei saanud lasketiirus absoluutselt hakkama (11)

Viimases jälitussõidus enne olümpiamänge oli Leedul head võimalused Ruhpoldingu MK-etapil riigi laskesuusatamise ajalugu teha, ent Vytautas Strolia ei suutnud viimasel ringil poodiumikohta ära hoida.

Leedu pole iseseisva riigina laskesuusatamise MK-sarjas iial poodiumile jõudnud, ent Strolia lahkus neljandast tiirust viimasele 2,5kilomeetrilisele ringile teisel kohal ning neljandal positsioonil olnud Anton Smolskit edestas ta kümne sekundiga. Paraku ei suutnud neljandana rajale pääsenud leedukas kohta hoida ning langes lõpuks lausa viiendaks.

Sõidu võitis ka sprindis esikoha saavutanud MK-sarja üldliider Quentin Fillon Maillet, kelle jaoks oli see tänavu juba neljandaks jälitussõidu võiduks. Teiseks võitles end lausa 32. kohalt rajale pääsenud Aleksandr Loginov (+8,8) ning kolmas oli kolmandalt kohalt ka startinud Smolski.

Täielikult ebaõnnestus eestlaste võistlus ja see sai selgeks juba esimese tiirus, kus Kalev Ermits tegi neli ja Rene Zahkna kolm möödalasku. Lõpuks eksisid mõlemad kaheksal lasul. Ermitsale tähendas see 53. ja Zahknale viimast ehk 58. positsiooni.