Anett Kontaveit.

Foto: DAVID GRAY/AFP
Tennis
17. jaanuar 2022, 13:44

SUUR OOTUS: milliseks kujuneb Kontaveiti mäng Siniakovaga?

Anett Kontaveit (6) kohtub eeloleval ööl, oletatavalt umbes kella 4 paiku Australian Openi avaringis Katerina Siniakovaga (Tšehhi), kes asub praegu maailma edetabelis 48. kohal.

Siniakova on tennisist, kellega kaks eestlannat on alates 2018. aasta kevadest kohtunud kokku seitse korda, kui juurde arvestada ka homne mäng. Kaks korda selle aja jooksul on Siniakova kaotanud Kaia Kanepile ja mänginud Anettiga välja tulemuse 1 : 3. Tõsi, nad kohtusid ka 2016. aastal Guangzhou turniiril, kus Anett samuti võitis ja juhib seega enne homset 4 : 1, kirjutab portaal Tennisnet.ee.

Kaks eelmist mängu Siniakovaga on Anett pidanud viimase poole aasta jooksul – augustis Clevelandi ja oktoobris Moskva turniiril. See oli periood, kus Anett aina võitis ja loomulikult ei saanud talle vastu ka Siniakova. Kuid tšehhitar võitis siiski Clevelandi veerandfinaalis ühe seti, Moskvas oli mäng ühepoolsem – 6:3, 6:3.

Kui Siniakova paarismängupartner Barbora Krejcikova on tänu hiilgavale eelmisele aastale nime teinud ka kõva üksikmängijana, pole Anetti homsel vastasel sarnaseid saavutusi ette näidata. Paarismängu valitsev maailma esireket (Siniakova on Krejcikovast 325 punkti ees) on võitnud kaks WTA turniiri vaid 2017. aastal.

Oktoobriga võrreldes ei ole Siniakova edetabelis oluliselt liikunud, ta on pidevalt püsinud 50. koha lähistel. Küll aga on erinev olnud Anetti edetabelikoht. Kui ta kohtus Siniakovaga Clevelandis, asus Anett edetabelis 30., Moskvas 20. ja nüüd 7. kohal.

Kui Anett on pärast eelmist kohtumist Siniakovaga võitnud kaks turniiri, jõudnud ühes (WTA finaalturniir) finaali ja ühes poolfinaali, siis tšehhitar pole võitnud ühtki mängu. Eelmise hooaja ta lõpetaski Moskvas kaotusega Anettile, tänavu mängis Austraalias kaks turniiri ja kaotas neis esimeses ringis vastavalt Anna Bondarile (Ungari) ja maailma 19. reketile Cori Gauffile (USA). Midagi head neis tulemustes pole, sest Bondar on maailma 92. reket, aga Gauffile kaotas Siniakova 1 : 6, 2 : 6.

Täispikka lugu loe siit.